Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Traže novog trenera

Španjolac na pregovorima s Chelseajem: U London stigao u pratnji "malog Bude"

Španjolski trener Luis Enrique kandidat je za upražnjenu klupu Chelseaja.

Luis Enrique (Foto: Afp)

Zanimljivo je ovih dana u Chelseaju. Sinoć su Bluesi odigrali nulu protiv Liverpoola na domaćem terenu, a klupsko rukovodstvo već će danas sjesti za stol s potencijalnim kandidatom za upražnjenu klupu.

Radi se o Luisu Enriqueu, bivšem španjolskom izborniku, koji je bez posla od Svjetskog prvenstva u Katru i ispadanja u osmini finala od hit-momčadi turnira, Maroka, otkriva Gerard Romero.

On je jutros stigao u London, i to u pratnji bliskog prijatelja i zastupnika Ivana de la Pene, koji vodi brigu o cijelom poslu. Radi se o bivšem nogometašu Barcelone, Espanyola, Lazia, a u nogometnom je svijetu bio poznat pod nadimkom "mali Buda".

Španjolski trener je među glavnim kandidatima za trenera, a u europskim medijima još se mogu iščitati imena nekoliko drugih kandidata. Spominje se, dakako, Julian Nagelsmann, koji je nedavno dobio otkaz na klupi Bayerna, ali i Mauricio Pochettino.

Guardian i Times ne mogu se pak dogovoriti želi li Chelsea dovesti novog trenera pred utakmicu s Real Madridom u Ligi prvaka ili se ovog puta ne želi zalijetati. Na primjeru Grahama Pottera uvidio je da je donio ishitrenu odluku o novom treneru i to je skupo platio.

Žan Vipotnik Nizozemski velikan preotima Dinamu hit-napadača: Modri oklijevaju s plaćanjem visoke odštete? divider

Ne samo što će isplatiti bogatu otpremninu engleskom treneru već je ove zime sasuo 400 milijuna eura na nove igrače koji ne igraju sjajno. Chelseajeve predstave su ispod očekivanja, tek su 11. momčad engleske Premier lige, ali tko god vodio Bluese, nema jednostavan zadatak.

Očekivanja su visoka, potrošena je sumanuta količina novca, a sve te igrače treba razbuditi, uklopiti u momčad i izvući ono najbolje iz njih. Ipak sezona nije posve izgubljena, Chelsea je još uvijek živ u Ligi prvaka, gdje ga čeka stari poznanik.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider