Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi hrvatski protivnik

Vatrenima se smiješi neočekivana pomoć: Zvijezde Nigerije ostaju bez SP-a?

Afrički Superorlovi mogli bi u Rusiju odletjeti sa slomljenim krilima.

Reprezentacija Nigerije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Izbornik nogometne reprezentacije Nigerije, prvog hrvatskog suparnika na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Nijemac Gernot Rohr zaprijetio je svojim zvijezdama Ahmedu Musi i Kelechiju Iheanachu da neće putovati na Svjetsko prvenstvo ukoliko ne promijene klub ili se izbore za veću minutažu.

Oba igrača su članovi engleskog premierligaša Leicester Cityja, međutim šest mjeseci uoči smotre u Rusiji i otvaranja protiv Hrvatske - ne igraju.

Musa je u Leicester stigao iz moskovskog CSKA u srpnju 2016. godine za klupski rekord od 20 milijuna eura. Prošle sezone je upisao 29 nastupa i postigao četiri gola, no ove je sezone odigrao samo jednu utakmicu u Liga kupu. Iheanacho je na King Power stadion stigao iz Manchester Cityja u kolovozu prošle godine, a upisao je samo šest nastupa i postigao jedan pogodak.

"Moj plan je na Svjetsko prvenstvo voditi igrače koji igraju u svojim klubovima. Bilo bi neozbiljno voditi igrače koji ne igraju," kazao je njemački stručnjak.

Rohr je otkrio kako već tjednima obilazi klubove širom Europe i razgovara s trenerima svojih igrača.

"Jako sam tužan kad vidim da Iheanacho i Musa ne igraju u Leicesteru i situacija im je sve gora. Nadam se da će početi igrati ili otići iz toga kluba kako bi pokazali svoj igrački talent," dodao je 64-godišnji njemački stručnjak.

Nigerija će otvoriti svjetsko prvenstvo 16. lipnja u Kalinjingradu utakmicom protiv Hrvatske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider