Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MNOGI ĆE REĆI PREKASNO

Southampton izgubio strpljenje s Nathanom Jonesom, Oršić i Ćaleta-Car dobivaju novog trenera

Nakon samo osam ligaških utakmica, u kojima je osvojio tek tri boda, Nathan Jones razriješen je dužnosti menadžera Southamptona.

Nathan Jones (Foto: Guliver Images)

Ono što su navijači Southamptona priželjkivali, to se dogodilo. Uprava Svetaca shvatila je kako je angažiranje Nathana Jonesa bilo pogreška te je 49-godišnji Velšanin od danas na burzi rada, a veliki klub s engleskog juga kreće u potragu za čovjekom koji će ih ostaviti u ligi.

Southampton je jučer poražen kod kuće od Wolverhamptona, rezultatom 1:2 i to nakon što su pri rezultatu 1:0, u 27. minuti utakmice, ostali s čovjekom više na terenu. Ipak, uspjeli su prokockati i to te su gosti preokrenuli pogocima u posljednjem dijelu susreta. Drugog susreta u nizu gdje Jones nije računao na svoje hrvatske nogometaše, Mislav Oršića i Duju Ćaletu-Cara.

Otkaz mu se pretpostavljao već proteklog vikenda, kad je doživio poraz na gostovanju kod Brentforda, rezultatom 3:0, što je Jonesu bio šesti poraz u sedam ligaških utakmica na klupi Svetaca, s kojima je slavio tek na gostovanju kod Evertona, no i za taj susret su dobili kritike fanova, koji su smatrali da su ta tri boda nezasluženo osvojena. Otkaz je dakle došao nakon sedmog poraza u osam utakmica.

Dobre vijesti za hrvatske članove Svetaca

Jonesa naravno otkaza nije spasilo eliminiranje Manchester Cityja iz EFL Cupa, gdje su nakon toga poraženi u polufinalu od Newcastle, kao niti ostanak u FA Cupu, nakon slavlja na gostovanju kod Crystal Palacea. Premier liga ipak je prioritet, a tu su u jako lošem položaju, na posljednjem mjestu s 15 osvojenih bodova.

Nathan Jones Trener Southamptona izostavio Hrvate iz zapisnika pa upisao poraz s igračem više: "Riješite se ovog klauna" divider

Ovu odluku mogli bi pozdraviti Oršić i Ćaleta-Car, koji su tijekom prošlog tjedna poslani u drugu momčad, za koju su i zaigrali. Bilo je to veliko iznenađenje, budući da je Duje nekoliko utakmica prije toga bio standardan te pružao dobre partije, dok Oršiću prava prilika u prvom sastavu još nije ni pružena. Tijekom ovog tjedna vraćeni su u kadar prve momčadi, ali u zapisnik za utakmicu nisu ušli.

Jones je jesenas na klupu došao umjesto Ralpha Hassenhütla, čiju smjenu veliki broj navijača nije podržao, smatrajući kako je Nijemac iz limitirane momčadi izvlačio maksimum. Posebno su bili bijesni nakon samog angažmana Jonesa, smatrajući da njegov tip nogometa, kakav je preferirao kao menadžer Lutona, nikako ne odgovara profilu igrača u klubu.

Jones se pokušao izvući na nevjerojatan način

Jones je pokušao djelovati na upravu izjavom nakon utakmice u Brentfordu, rekavši kako je dozvolio sam sebi bijeg od vlastitih principa te da je pokušao igrati kako navijači žele, a ne onako kako on smatra da bi trebali. Osim toga je izjavio sam za sebe kako je statistički jedan od najboljih trenera u cijeloj Europi. Dojam je čak da mu je na prvu to pomoglo.

Ipak, nakon nove katastrofe mu apsolutno ništa nije moglo pomoći, a niti uprava više nije mogla ignorirati reakcije razjarenih navijača Svetaca.

Nathan Jones Trese mu se stolica: Jones otkrio zašto nije bilo Hrvata u zapisniku divider

Tko bi mogao biti idući menadžer, za sada nije poznato, no zainteresiranih za naći se na klupi tako velikog kluba će svakako biti. Mislav Oršić će se svakako nadati da će to biti netko tko preferira igru s ofenzivnim lijevim krilom.

Southamptonu je s utakmicom protiv Wolvesa krenuo niz izuzetno važnih susreta, tj. čak tri od četiri u nizu protiv izravnih konkurenata u borbi za ostanak u ligi. Domaći protiv Wolverhamptona su prokockali te sad odlaze u goste Chelseaj pa također ugroženom Leedsu, a ovaj niz završit će protiv Leicestera kod kuće.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider