Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Boli glava

Šokantan rasplet u Maksimiru: Evo što je odbila mlada zvijezda, Dinamo odmah naciljao drugu metu

Transfer o kojem se već neko vrijeme spekuliralo ipak se neće dogoditi…

Marin Šotiček u akciji (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Kako trenutačno stoje stvari, Marin Šotiček ipak neće prijeći u Dinamo. Još prije nekoliko dana to je izgledalo kao gotova stvar, no čini se da od tog transfera neće biti ništa. Naime, mlađahni krilni napadač Lokomotive i njegovi zastupnici nisu prihvatili ponudu Modrih. Očito nisu bili zadovoljni ponuđenim uvjetima.

Mladen Bartolović Navijači pripremili hvalevrijednu akciju za HNL ikonu: Odlazi na liječenje u Njemačku divider

E, sad, kakva je to ponuda? Kako doznajem iz maksimirskih izvora, radilo se o nadasve korektnoj, a za hrvatske prilike i odličnoj financijskoj ponudi za 19-godišnjeg mladca, koji jest vrlo talentiran, ali nije i gotov igrač. Da je prihvatio ponudu, u Dinamu bi to tek postao.

Šotiček odbio ponudu Dinama

Kako saznajem, Modri su Šotičeku na stol stavili postupno dizanje plaće u odnosu na broj nastupa. Pet, deset, petnaest…
Da skratimo priču, Šotiček bi za vrlo realnih 25 nastupa u prvoj sezoni dobio 17,5 tisuća eura neto mjesečno. S obzirom na to da se radi o igraču koji bi imao poseban status i kojeg bi se gotovo sigurno forsiralo, taj broj nastupa vjerojatno bi dohvatio s lakoćom. Ako bi ih upisao 35, cifra bi otišla na dvadesetak tisuća.

Matija Frigan i Marin Šotiček Švicarci kvare posao Dinamu? Poslali su novu, poboljšanu ponudu za velikog talenta divider

Treba dodati da bi imao i sigurnih 75 tisuća eura premija zbog Dinamova zajamčenog nastupa u Europskoj ligi, a ta bi se cifra više nego udvostručila ako bi Modri izborili Ligu prvaka. Znamo da je Dinamo osigurao izravan plasman u doigravanju za Ligu prvaka. Znači samo jedna prepreka ga dijeli od nogometnog Eldorada. Ako ne uspije, ide u Europsku ligu.

Godišnja zarada - realnh 285 tsuća eura

Kada pomnožite vrlo realnih 17,5 tisuća eura s 12 mjeseci i na to dodate zajamčenih 75 tisuća, cifra skače na 285 tisuća eura godišnje. Ako bi kojim slučajem Šotiček imao osjetno manje nastupa od 25, recimo pet do deset, opet bi zaradio jako lijep iznos. Blizu 200 tisuća eura godišnje ako zbrojim premiju za plasman u Europsku ligu.

Te brojke uopće ne izgledaju loše, ali očito nisu impresionirale mladog igrača. Iako odbijanje takve ponude mnogima zvuči šokantno, legitimno je da odbije ponudu, pogotovo ako misli da drugdje može dobiti više. Drugo je pitanje što će to značiti za njegov daljnji razvoj?

No isto je tako legitimno i da Dinamo ne želi ući u licitiranje. Maksimirski izvori kažu mi da Modri nisu htjeli popustiti i nadalje dizati ponudu. U Plavim salonima očito smatraju da su ponudili više nego korektnu cifru i da daljnje popuštanje ne dolazi u obzir.

Dinamo odmah naciljao drugu metu

Kako saznajem, Dinamovi stručnjaci već su se okrenuli drugim ciljevima. U talonu imaju još nekoliko mladih igrača na koje su bacili oko, a izvori tvrde da su u pregovorima s jednim od najvećih potencijala hrvatskog nogometa.

O kome je točno riječ, zasad nje poznato, no na primjeru Šotičeka, ali i mlađahnog Brazilca Belinha, može se iščitati jasna poruka Dinamova vodstva.

Belinho Bara odvodi brazilsko čudo od djeteta iz Dinama: "Dijete nema od čega živjeti" divider

Između redova poručuju da neće trpjeti ucjene i rekete bilo koje vrste. U Maksimirskoj 128 okreću novi list u poslovanju i pristupanju pregovorima; Dinamo pod novom vlašću teži odgovornom poslovanju i održivoj ekonomiji. Prošlo je vrijeme kada se u Maksimiru razbacivalo s novcem i kada je curilo na sve strane.  

Nova vlast čvrsto zgrabila uzde  

Sve je vidljivije da je demokratski izabrana vlast čvrsto uhvatila uzde upravljanja klubom. U svojim rukama ima veliku moć, ali i odgovornost prema klubu i navijačima. Čelnici Dinama jasno pokazuju tko vodi klub i tko je tu glavni. Svjesni su da će im biti kako se na startu postave, a postavili su se vrlo čvrsto.  

Maksimirski klub ubrzanim tempom provodi ekonomske reforme, a očito je da i dokida dugogodišnju praksu popuštanja razno-raznim menadžerima. Nekadašnja krava muzara počela je žestoko udarati kopitom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider