Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na Maksimiru su ogorčeni

Bara odvodi brazilsko čudo od djeteta iz Dinama: "Dijete nema od čega živjeti"

Belinho bi mogao napustiti Dinamo i preseliti u Kustošiju.

Belinho (Foto: Jurica Galoić/Pixsell)

Belinho, brazilsko čudo od djeteta koje ima samo 15 godina, je na izlaznim vratima Dinama!

To je glasno odjeknulo u nogometnim krugovima, a njegov menadžer Andy Bara je objasnio što ga je nagnalo na takav potez:

"Njegova obitelj ne želi da igra u Dinamu za 400 eura mjesečno. Ponuđeno im je 400 eura mjesečno za prvu, pa 500 eura mjesečno za sljedeće dvije godine. Njegova obitelj ne može živjeti od toga, pa oni su došli iz Brazil. Stan im plaćam 1700 eura mjesečno, pokrivam sve troškove njega i obitelji u Zagrebu, plaćam školu za sestre", otkrio je Andy Bara pa dodao kako ga nitko nije zvao u klub na razgovor oko ugovora:

"Nitko me nije zvao, samo su poštom poslali ugovor njegovom tati koji je poludio na ponudu Dinama. Ne znam tko je zadužena za takve stvari, znam da to nije Marko Marić, on se bavi seniorima, ali ne razumijem kako je netko mogao pomisliti da će Belinho ostati za takav novac".

Belinho seli u Kustošiju?

Zbog toga bi Belinho mogao karijeru nastaviti u Kustošiji:

"Dijete nema od čega živjeti! Zar mislite da mi je u interesu voditi ga iz Dinama u Kustošiju? Nećemo se lagati, Kustošija je kvartovski klub, a Dinamo je uvijek Dinamo. Davno sam rekao, Belinho će biti u Dinamu sve dok ne mora potpisati ugovor koji za njega nije povoljan, a ovo nije povoljno. Dok nema ugovor uvijek ga mogu maknuti iz kluba, ali ako potpiše ugovor za 400 eura mjesečno i netko ga stavi na tribine, nemam nikakvih opcija", rekao je za 24 sata.

Ne žele prihvatiti stipendijski ugovor:

"Igrat će za Kustošiju, istu ligu kao Dinamo, isto ću ga ja plaćati, samo će uvijek imati otvorena vrata da ode u neki drugi klub. Bit će moj projekt, dobit će desetku, izvoditi kornere i penale, pa što bude. Njegov otac ne prihvaća ugovor prema kojem bi mjesečno dobivao 400 eura, toliko je dobivao s 10 godina u Brazilu. Ne želim ga odvesti iz Dinama, nisam lihvar, ali ne želim ni da dijete pati."

U Dinamu su ogorčeni

U Dinamu su, naravno, ogorčeni ovakvim ishodom, smatraju da ovo najviše šteti mladom igraču za kojeg su planirali da se priključi starijoj generaciji.

Ponuda je poslala i zbog tehničkih razloga, kako bi imali pravu za naknadu na razvoj i u skladu je s pravilima koja određuju koliku stipendiju može imati igrač od 15 godina, no bili su spremni pregovarati oko pokrivanja najma stana, da se pomogne obitelji ili na neki drugi način.

Brat Andyja Bare i voditelj škole nogometa Ivo Milić su nedavno razgovarali o Belinhu, a tada je dogovoreno da će se pregovori nastaviti čim sportski direktor Marko Marić nađe vremena, jer je sada potpuno fokusiran na prvu momčad.

Dominik Kotarski Hrvat nije išao na Euro, ali čeka ga transfer karijere u Serie A? Talijani mu promijenili nacionalnost divider

Predstavljanje nove treće garniture Hajdukova dresa - 1 Poznato kad će novi Hajdukov dres ugledati svjetlo dana: Adidas i Splićani u suradnji divider

Edin Džeko i Rade Krunić Džeko je još u Turskoj: Uživa u društvu bivše zvijezde Milana divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider