Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
emotivna ispovijest

Šoštarić: "Hrvatska je siromašna! Jedna igračica košta sedam tisuća eura, jedva imamo za njih 16"

Reporter je pitao Šoštarića je li mu žao što nije poveo 20 igračica na turnir, a onda je stigla bolna istina:

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice poražene su od Španjolske s 23:27 (9:12), te su tako izgubile sve šanse za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kojemu je domaćin upravo Španjolska.

Hrvatska je ostala bez tri igračice pozitivne na koronavirus, a bez njih se jednostavno nije moglo bolje.

Nakon poraza svoj komentar je dao Nenad Šoštarić.

gol expired Kraljice šoka ostale bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva: Španjolska je ipak rukometna sila divider

''Mi smo opet imali ludi dan, nismo trenirali, opet smo dobili rezultate u sedam sati... Cure su odigrale jako dobru utakmicu, ne mogu im ništa zamjeriti, ali kriterij suđenja nije bio isti, ja se ne mogu oteti dojmu. Ali nije to razlog našeg poraza. Cure su dale sve od sebe i ja im apsolutno na tome čestitam. Imali smo puno problema, igrali smo bez pet vanjskih igračica, ali i tako smo svima radili ogromne probleme", rekao je izbornik Šoštarić za RTL.

Reporter je pitao Šoštarića je li mu žao što nije poveo 20 igračica na turnir, a onda je stigla bolna istina:

gol expired Hajduk otkrio koliko je prodao dresova Marka Livaje ove godine divider

''Meni nije žao jer sam ih ja pozvao, a Savez nema novaca da ih plati. Takvo nam je stanje u državi, htio sam 20 igračica, a njih je bilo 16. Svaka igračice košta 7000 eura. Ovo je apel hrvatskog sporta. Ljudi ne shvaćaju s kim se mi borimo, s kakvim nacijama. CIjelo vrijeme prodaju maglu rekreativnim sportom i studentskim sportom. Ako želimo nešto, onda moramo ulagati u to. Nemojte od nas tražiti da budemo tu najbolji u takvim uvjetima. Mi ne možemo skupiti novce jer je takvo stanje u državi, ne mogu nam dati ni jedan dio od HOO-a ni od sponzora. Mi smo bili prisiljeni doći sa 16 igrača, ja sam ih htio 20. Mi nismo Norveška koja dolazi s 25 igrača ili Španjolska koja je kod kuće. Nažalost, možemo doći sa samo 16 igrača, no tko je mogao pretpostaviti da će vam se u istom trenutku razboljeti još tri igrača", rekao je hrvatski izbornik i nastavio:

''Čitavo vrijeme prodaje se magla u rekreativnom i studentskom sportu, a sliku Hrvatske u svijetu nose reprezentativni sport i odlični igrači, ne rekreativci i studenti. Ja sam vidio mnogo vrhunskih sportaša koji su postali rekreativci, ali nijednog rekreativca koji je postao vrhunski sportaš. To je bitna razlika. Ako želimo nešto, onda uložimo u to. Ili recite hajdemo svi biti amateri. Ali nemojte onda tražiti od nas da se mjerimo s najboljima na svijetu. Primjerice, rumunjski klub u sredini tablice ima veći budžet nego PPD Zagreb. Mi kao siromašni igramo protiv bogatih.

Jedna Francuska radi juniorsku selekciju od 837 igračica. Mi toliko ne možemo skupiti u cijelom hrvatskom rukometu. Djeca odustaju jer ne vide smisao u tome. U Hrvatskoj se, nažalost, prema sportašima gleda kao prema onima koji nisu mogli završiti školu. U drugim zemljama su oni idoli. Kad mi budemo stvarali idole i cijenili svoje sportaše, onda će ta slika biti bolja. I kada oni koji vode gradove, općine i županije shvate tu vrijednost, onda će ta slika biti bolja. Piknulo me pitanje zašto nismo pozvali 20 igrača. Zato što smo siromašni savez jer sami stvaramo 50% budžeta. To ne radi nitko na svijetu. Španjolska ima 90% od države, a mi 40%."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider