Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ŠTETA

Kraljice šoka ostale bez četvrtfinala Svjetskog prvenstva: Španjolska je ipak rukometna sila

Hrvatska rukometna reprezentacija ispala je iz svih kombinacija za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice poražene su od Španjolske s 23-27 (9-12), te su tako izgubile sve šanse za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kojemu je domaćin upravo Španjolska.

U 2. kolu drugog kruga Hrvatska je izgubila od domaćina prvenstva u utakmici u kojoj se itekako osjetio izostanak zaraženih Mićijević, Dežić i Krsnik, a sa skraćenoj rotaciji igračica nije se moglo više od poraza. Španjolska nije pokazala neku vrhunsku igru, ali je i to bilo dovoljno za oslabljenu Hrvatsku, koja je propustila niz šansi za priključak u ovoj utakmici

Desetkovane Hrvatice dobro su započele odlučni dvoboj i zahvaljujući sjajnoj Blažević i njezinih pet golova u 13. minuti bilo je 5-5.

No, tada Hrvatska ulazi u velike probleme, nekoliko promašenih zicera, isključenja u kratkom razdoblju i obrana vratarke Castellanos dovode Španjolsku u vodstvo od 9-5. Do poluvremena su naše imale šansu za samo jedan gol zaostatka, uspjele smanjiti na samo 9-12, a boljeg rezultata ih je koštala vrlo slaba realizacija u napadu u prvom dijelu, uz samo tri strijelca - Blažević (6), Debelić (2) i Turk (1).

Odmah na početku drugog dijela Španjolska odlazi na pet golova prednosti (14-9), no Šoštarićeve djevojke se nisu dale, no svaki puta kada bi se primaknule, uslijedile bi pogreške u napadu.

U 48. minuti Španjolska dolazi do najveće prednosti, 23-17, i bio je to kraj svih nadanja u čudo. Uslijedila su četiri laka pogotka Španjolske za velikih 27-19, da bi dokraja ipak serijom 4-0 Hrvatska došla do podnošljivog poraza.

Kod Hrvatske su najbolje bile Valentina Blažević (7) i Ana Debelić (4), dok je Španjolske predvodila Barbosa (6).

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider