Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će se dogoditi?

Sosi propada veliki transfer u Njemačku? FIFA bi morala prekršiti vlastito pravilo

Sosa bi se mogao naći u velikim problemima u vezi s igranjem za reprezentaciju i ostati bez Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nekoliko dana bivši hrvatski nogometaš Borna Sosa službeno je potvrdio kako je dobio njemačku putovnicu i odabrao nastupati za Elf u nastavku karijere.

Sosa je tu odluku donio s 23 godine. Nakon jedne dobre sezone u Bundesligi naljutio se na Zlatka Dalića jer ga nije zvao u A-reprezentaciju, a Dalić ga je stavio na širi popis za Euro. Iza Sose je teška odluka, a sada bi mogao ostati i bez njemačke reprezentacije.

gol expired Vikend Hrvata za pamćenje: Pred Euro upisali utakmice karijere i osvojili naslove divider

Prema pisanju Kickera, Sosin san mogao bi se vrlo brzo zauvijek ugasiti. Ugledni njemački portal poziva se na novo FIFA-ino pravilo iz članka 9. stavka 2. b III, koje je stupilo na snagu u rujnu 2020. godine. Prema spomenutom pravilu igrač ne smije zaigrati za drugu reprezentaciju ako je nastupio za U-21 reprezentaciju ili seniorsku stariji od 21 godine. Sosi to pravilo nikako ne ide na ruku jer je igrao za mlade Vatrene s 22 godine, i to protiv Škotske, dva mjeseca prije 23. rođendana koji je proslavio 21. siječnja ove godine.

gol expired Klub s jednim od najboljih stadiona u regiji ispao iz prve lige, a 11 puta su bili prvaci divider

U toj utakmici Sosa je zaradio crveni karton koji je mogao koštati Vatrene plasmana na Euro. Novi njemački nogometaš dobio je suspenziju od dvije utakmice. Bišćan ga je tražio da zaigra protiv Engleske treću utakmici u skupini, ali Sosa je otkazao i priložio papire o ozljedi pa nakon četiri dana zaigrao protiv Bayerna.

Što mislite o odlasku Borne Sose u reprezentaciju Njemačke?

Ukupno glasova:

"Da, čuo sam se s direktorom reprezentacije Oliverom Bierhoffom. Razgovarali smo o svemu, ne samo o Europskom prvenstvu nego i o mojoj budućnosti ako zaigram za Njemačku", rekao je lijevi bočni Stuttgarta. Nedugo nakon te izjave objavio je da će igrati za Njemačku, ali sve je na FIFA-i.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider