Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ususret lokomotivi

Sopić ne osjeća euforiju ni pritisak: "Do prije dva mjeseca nitko nije ni računao na nas"

Trener Rijeke najavio je polufinale Kupa protiv Lokomotive.

Željko Sopić (Foto: Damir Krajac/Cropix)

Nogometaši Rijeke stižu na noge Lokomotivi s čak 11 pobjeda u 12 utakmica, ali nisu ni domaćini za baciti, ne znaju za poraz od 17. veljače kad ih je sredila upravo Sopićeva družina u HNL-u.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica na vrlo zahtjevnom terenu. Protiv jako dobre, mlade, poletne i rastrčane Lokomotive, koja je u ovom dijelu sezone, ako se ne varam, izgubila samo jednu utakmicu. I to protiv nas, ali na Rujevici. Dakle, u jako su dobroj formi i igraju jako dobar nogomet“, započeo je strateg Rijeke pa nastavio:

Bruno Petković Kladionice promijenile tečajeve na naslov prvaka Hrvatske: Evo kakva je situacija divider

"Izrazito su trkačka momčad, veliki adut im je tranzicija, dobro su posloženi i dugo su s trenerom Čabrajom. Ako im ostavite koridore, ako im date prostora po izgubljenoj lopti, naravno da će vas kazniti. S druge strane mi znamo kakvu utakmicu želimo igrati. Odnosno, još važnije: znamo kakvu utakmicu ne želimo igrati. Igrači koji će dobiti šansu će ju, nadam se, iskoristiti i odvesti Rijeku u finale Kupa. Bit će promjena u odnosu na Rudeš. U finalu Dinamo ili Hajduk? Želim Rijeku u finalu, za ovo drugo nemam pojma. Neka se oni dogovore.“

Slavlje igrača Rijeke Rijeka nastavlja mljeti, Sopićeva vojska upisala 10. pobjedu u 11 utakmica nastavka sezone! divider

"Imam maksimalno povjerenje u momčad, u dečke koji će istrčati. Nemamo se što lagati, mi tamo idemo pobijediti i osigurati finale. Istrčat ćemo u respektabilnom momčadi i nadam se ove sezone odigrati barem jednu utakmicu Kupa na Rujevici.

"Nema ozlijeđenih. Svi su spremni. Pobjeda kod Rudeša je zaista bila jedna od onih najtežih utakmica jer su bodovi unaprijed ukalkulirani kao osvojeni, cijela Hrvatska nam je unaprijed upisala ta tri boda, ali mi smo ipak morali istrčati na onaj teren i odraditi tih 90 minuta.

Josip Mišić Polufinalne i finalne utakmice Kupa moći će se gledati potpuno besplatno! divider

"Neke igrače smo malo odmorili, no jako sam zadovoljan pristupom i ozbiljnošću koju su pokazali. Teren je nešto bolji od onog u Puli i Koprivnici, ali Kranjčevićeva je po kiši klizalište. Nadam se da su se odmorili oni koji su protiv Rudeša dobili poštedu. Polufinale je samo jedna utakmica, kako god bilo moramo napraviti apsolutno sve da pobijedimo i uđemo u finale.
Ne bi imao ništa protiv reprize njihove prošle međusobne utakmice:

"Naravno! Jednostavno protiv tako mlade i trkački moćne momčadi kao što su oni ne želite igrom vodu gurati na njihov mlin, igru ‘napad za napad’, nego imati kontrolu utakmice u svojim nogama, doći do prilika na svoju kvalitetu i vjeru. Ako ćete Lokomotivi dozvoliti da vas njihovi poletni i hitri igrači kontriraju i puno jače momčadi od Rijeke upast će u probleme.“

Bad Blue Boysi na Poljudu Bad Blue Boysi u dva dana pokupovali ulaznice za Poljud: Za Kup ih još ima dosta divider

Pritisak?

"Iskreno, ne osjećam ga. Treniramo kao i do sada. Napravit ćemo sve kako bismo prošli Lokomotivu, uđemo u finale, a tad… Neka bolji pobijedi.“

Sjetio se i svojih igračkih iskustava iz Kupa.

"Prolazi mi kroz glavu jedna utakmica koja je otišla u penale i… Nisam se baš proslavio, ali nema veze. To je bilo tada. Srećom, sad neću igrati ni pucati penale, dođe li do njih. Kao igrač Zagreba dvaput sam ispadao od Dinama, finale kupa smo jednom igrali protiv tadašnje Croatije pa završili utakmicu s osam igrača i izgubili u Maksimiru. S Belupom sam bio u finalu… Ma gledajte, Kup je specifično natjecanje. Ako ste taj dan pravi, pobijedit ćete i proći dalje, ako ne, stisnete ruku suparnik i gotovo.

Mislav Karoglan Karoglan pred Dinamo: "Nismo odustali od prvenstva, smatram da je još dohvatljivo" divider

Novi format finala?

"To je neki organizacijski dio priče. Nema smisla da vam dođu gostujući navijači i unište pola stadiona. Netko je to odlučio, a meni malo je čudno da se stalno igra jedna, a sad odjednom finale na dvije utakmice. Ja sam zagovornik toga da sve igra jednu utakmicu. Jer draž Kupa je da mali pobijede velike, a da bi mali dobili priliku pobijediti velike moraju imati idealnu situaciju: jednu utakmicu i to kod kuće. S druge strane možda je finale na dvije utakmice i pravednije. Ali… Tko sam ja da odlučujem? Imamo HNS i ljude koji donose te odluke.

U svlačionici nema euforije.

"Osjećamo se kao i prije. Do prije dva mjeseca nitko nije računao na Rijeku. Sad su počeli malo računati. Ali gledajte… To je stvar vas novinara i ljudi koji se bave statistikama. Mi treniramo iz dana u dan, želimo biti što bolji i skupiti što više bodova. To jedini cilj. Mislim da, kako sezone ide kraju, taj pritisak koji raste za Rijeku – nije prevelik“.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider