Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjerljiva predstava

Rijeka nastavlja mljeti, Sopićeva vojska upisala 10. pobjedu u 11 utakmica nastavka sezone!

Nogometaši Rijeke pobijedili su Rudeš 0:3 u 28. kolu SuperSport HNL-a.

Slavlje igrača Rijeke (Foto: Goran Mehek/Cropix)

Nogometaši Rijeke potvrdili su prvo mjesto na ljestvici HNL-a, u gostujućem dvoboju 28. kola, u Kranjčevićevoj ulici, pobijedili su Rudeš s 0:3 (0:1).

Prvi pogodak riječka momčad je dala u devetoj minuti, a strijelac je bio Marco Pašalić. Novi golovi su uslijedili početkom drugog poluvremena. Prvo je Mirko Marić u 54. povećao na 0:2, dok je Lindon Selahi u 56. minuti bio strijelac za 0:3.

Zdravko Fotivec na utakmici Belišće - Trnje Hrvatski sudac podržao svoje kolege, zasmetali mu strani arbitri: ''Ako ne znaš što je dobro…'' divider

Vodeća Rijeka sada ima 62 boda. Na drugom je mjestu Hajduk s 55 i utakmicom manje, dok treći Dinamo ima 54 boda i dvije utakmice manje. Rudeš je i dalje uvjerljivo posljednji s tek sedam skupljenih bodova.

Od samog početka se Rijeka nametnula na travnjaku, a ujedno je i povela vrlo brzo. U devetoj minuti su Fruk i Pašalić kombinirali, a potonji, reprezentativac Hrvatske, pogodio je u donji kut s vrha šesnaesterca.

Jednosmjerna ulica od početka

Unatoč pogotku Rijeka je nastavljala potpuno dominirati u Kranjčevićevoj ulici. Domaći sastav vrlo teško je dolazio i do polovice terena, a Rijeka je napadala sa svih strana i tražila drugi pogodak. Gosti su do odmora isključivo promašivali prilike, pokušavali su Pašalić, Janković i Selahi, ali je Rudeš nekako preživio taj dio susreta i prvo poluvrijeme okončao s golom zaostatka.

Lovro Majer VIDEO Bayer sve preokrenuo i zadržao savršeni niz: Majer lijepo zabio za važnu pobjedu divider

Odmah na startu drugog dijela Rudeš je napokon zaprijetio, ali bio je to tek kratkotrajni trzaj domaćina. Ubrzo je utakmica riješena jer je u 54. minuti Rijeka povećala na 0:2. Pašalić je pogodio okvir vrata, a na odbijenu je loptu najbolje reagirao Marić i pospremio je u mrežu. Marić je tek koju minutu ranije ušao u igri.

Već u 56. minuti bilo je 0:3, a strijelac je bio Selahi koji je natrčao na odbijenu loptu te je s vrha šesnaesterca pospremio u domaću mrežu.

Potom su gosti s Rujevice potpuno smirili ritam susreta. Zadovoljili su se vodstvom te odlučili čuvati snagu za ono što im slijedi idućeg tjedna, a to je prvo polufinalni dvoboj Kupa protiv Lokomotive te veliki prvenstveni derbi na Rujevici protiv Hajduka.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider