Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najbolji mogući savjetnik

Solskjaer najavio ''novi United'': Uvodi Fergusonova pravila, već je i kontaktirao s njim

Manchester United ulazi u razdoblje nakon Mourinha…

Ole Gunnar Solskjaer i Alex Ferguson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ole Gunnar Solskjaer dobio je priliku iz snova. Vodit će klub u kojem je proveo više od deset godina kao igrač te još neko vrijeme kao trener u mlađim kategorijama. Taj će posao biti privremen, ali to ne znači da ga Norvežanin shvaća olako.

Održao je svoju prvu press-konferenciju na kojoj je javnosti predstavio svoju viziju Uniteda koji bi trebao igrati ''bez straha'', uz više rizika u igri, ali uz poštivanje suigrača u igri.

Solskjaer je ponudio svim igračima svojevrstan novi početak jer znamo da su mnogi, poput Sancheza i Pogbe te Rashforda, Shawa i Lingarda, bili u zategnutim odnosima s Mourinhom.

Fergusonova pravila

Novi trener od svojih zvijezda traži poštivanje nekih postulata iz doba Sir Alexa Fergusona.

''Moj je posao uvjeriti igrače i pomoći im da iskoriste svoje prilike. Sve se sad svodi na umijeće vođenja ovih igrača, a ja sam imao dobrog učitelja, najboljeg. On je znao kako izaći na kraj s ljudima'', rekao je nekadašnji omiljeni Fergusonovov džoker.

Kaže da je stvar u komunikaciji, koja očito Mourinhu nije najbolje išla. Svi znamo kako Portugalac djeluje, ako ne uspije stvoriti vojsku vjernih fanatika koji će za njega umjesto u napadu igrati i bekove, slijedi potpuni raspad sistema.

On zna što je to klupa

Solskjaeru bar nitko ne može reći da mu se ne da sjediti na klupi.

''Sjest ću s onima koji nisu igrali i reći im što očekujem. Postoji nekoliko zahtjeva koje tražim od svih kako bi postali timski igrači. Pa valjda nitko nije više sjedio na klupi od mene. Svi će dobiti priliku, svi mogu biti važni, samo trebaju iskoristiti te šanse.''

''U Man Unitedu morate igrati bez straha. To me naučio najbolji. Izađi, pokaži što možeš, riskiraj. Njegova posljednja utakmica, 5:5 protiv West Broma, bila je savršena za njega. Želim da igrači budu klinci željni nogometa pred najboljim navijačima na svijetu.''

Dosta je pričao o Fergusonu jer ipak mu je, uostalom kao i svima u klubu, obilježio život.

''U svemu je utjecao na mene. Kako je znao s ljudima, kako je držao u 25-oricu internacionalaca gladnima uspjeha. On je bio moj mentor iako to isprva nisam shvaćao. Kada sam se 2003. ozlijedio, počeo sam zapisivati sve što radi'', rekao je Norvežanin i otkrio:

''Već sam kontaktirao s njim jer nema boljeg savjetnika od njega.''

Dio Sir Alexa definitivno se vratio na Old Trafford, vidjet ćemo koliko će to biti dovoljno.

Posao iz snova: Zvijezda plaća prijatelju više od 100 tisuća kuna za – druženje Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) Ousmane Dembele (Foto: AFP) +1 Ousmane Dembele slavi pogodak (Foto: AFP)

Srpski div ne osvaja samo fotkama s dvostruko manjim ljepoticama: Veliki zabavljač i sjajan košarkaš Boban Marjanović i Kristin Chenoveth (Twitter) Boban Marjanović i Jennifer Lopez (Instagram) Boban Marjanović (Instagram) +2 Boban Marjanović (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider