Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači podržali novog trenera

Kako je Solari "kupio" Pereza: Modrić žrtva hrabrih promjena, što ga čeka ove sezone?

Sve je izvjesnije da će Santiago Solari postati trajno rješenje na klupi Reala.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još uvijek privremeni trener Real Madrida Santiago Solari velikom je pobjedom protiv Viktorije Plzen (5:0) zaokružio savršeni start otkad je zamijenio Julena Lopeteguija: tri utakmice, tri pobjede, gol-razlika 11:0.

Premda je igra Reala i dalje daleko od idealne, Kraljevski klub ponovno vrlo sigurno pobjeđuje protiv objektivno slabijih protivnika, što donedavno i nije bio slučaj. Prije dolaska Solarija, gubio je Real od CSKA-a, Levantea, Alavesa…

Ni u prvoj utakmici protiv Viktorije nisu bili baš uvjerljivi – na Santiago Bernabeuu bilo je 2:1 za Real. Česi možda i nisu protivnik koji ulijeva strah u kosti, ali vrijedi spomenuti da je Real postao prva momčad od 1997. koja im je ''utrpala'' pet komada na njihovu terenu.

Solari kupio mjesto na klupi do kraja sezone

Solari je ovom pobjedom, slažu se u komentarima nakon utakmice madridski mediji, vjerojatno osigurao posao do kraja sezone. Florentino Perez ionako ga simpatizira, a čini se da se momčad pod njegovim vodstvom napokon podigla. Nakon utakmice argentinskog trenera javno su podržali Benzema, Casemiro, Ceballos i Odriozola.

''Ne vidim zašto bi trener bio na klupi mjesec ili dva, po meni Solari treba ostati do kraja sezone'', jasan je bio Benzema, jedan od junaka pobjede s dva gola. Tim je golovima često osporavani francuski napadač ušao u vrlo ekskluzivan klub – postao je sedmi igrač Reala s 200 ili više golova, za što mu je trebalo 429 nastupa.

Solari je odlučio prodrmati momčad vrlo hrabrim potezima, a najhrabriji u posljednjoj utakmici bio je ostavljanje dvojice bitnih igrača bez ijedne minute u igri. Marco Asensio nije dobio ni minute pored Balea, Lucasa Vazqueza i Viniciusa, dok je Dani Ceballos odigrao cijelu utakmicu nauštrb Luke Modrića.

Modrić zakucan za klupu prvi put ove sezone

Ne računajući utakmicu Kupa protiv Melille, kada nije ni konkurirao za sastav, Modrić prvi put ove sezone nije odigrao ni minute, ostavši tako neiskorištena zamjena. Očigledno je da hrvatski veznjak (još) nije u pravoj formi, a Solari je reagirao i ostavio ga na klupi cijelu utakmicu.

Nakon prvih utakmica na klupi Reala jasno je da se Solari ne libi tražiti nova rješenja i davati priliku mladima. Ceballos je nakon utakmice na sva zvona hvalio Solarija i čini se da uživa povjerenje (vjerojatnog) novog trenera – upitno je hoće li Modrić ove sezone biti toliko nezamjenjiv kao prošlih ili će svoje mjesto u srcu veznog reda polako prepuštati mladom i gladnom Ceballosu.

No to su sve pitanja koja se nameću za budućnost, a prije nego što počne razmišljati o tome, Solari mora položiti završni ispit. U sljedećem kolu čeka ga Celta na Balaidosu – posljednjih godina ovo gostovanje znalo je biti vrlo neugodno za Real Madrid.

Prema pravilima Španjolskog nogometnog saveza, Solari može dva tjedna sjediti na klupi Reala kao privremeni trener. Taj rok istječe dan nakon utakmice s Celtom – trenutno nema naznaka da bi ipak netko drugi mogao preuzeti klupu i čini se vrlo izvjesnim da će Solari postati i stalno rješenje na klupi Kraljevskog kluba. Ne zaboravimo, njegovim je putem, iz Castille u prvu momčad, stigao i Zinedine Zidane, koji je s Realom imao pravu žetvu trofeja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider