Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
Bombastičan ulaz

Srpski poduzetnik u velikoj ofenzivi: Kupio poznati engleski klub i kreće po dva pojačanja iz Manchester Cityja

Britanski mediji pišu kako Southampton pod vodstvom novog vlasnika Dragana Šolaka namjerava dovesti dvojicu mladih igrača iz Manchester Cityja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Srpski medijsko-telekomunikacijski poduzetnik Dragan Šolak postao je većinski vlasnik renomiranog engleskog premierligaša Southamptona.

Kako pišu britanski mediji, Šolak će investirati 120 milijuna eura u kontrolni paket dionica Svetaca.

Što to znači za poznati klub s juga Engleske? Nije neuobičajeno da novi vlasnik promijeni glavnog menadžera i dovede nove članove uprave.

Međutim, čini se da Šolak neće raditi ishitrene rezove. Austrijski menadžer na klupi Svetaca Ralph Hasenhüttl može biti miran. Barem zasad. Izvršni direktor Southamptona Martin Semmens tvrdi da u dogledno vrijeme neće biti promjena.

gol expired Otvoreni rat u Manchester Unitedu: Ronaldo se opasno zakačio s "razjarenim bikom", čak 11 igrača želi otići divider

"Gradimo stabilnost s Ralphom i timom", poručio je Semmens nakon jučerašnje potvrde vodstva Premierlige o preuzimanju kluba od strane investicijske tvrke Sport Republic, a nakon što je Šolak kupio kontrolni udio dosadašnjeg većinskog vlasnika Gaoa Jishenga.

Hasenhüttl ostaje na klupi Southamptona

Hasenhüttl je na čelu Svetaca od prosinca 2018. Austrijanac je radio s više-manje limitiranim proračunom pod prethodnim vlasnicima i uspijevao je zadržati klub u elitnoj engleskoj ligi. Čini se da će tako biti i ove sezone jer Southampton ima zalihu od deset bodova u odnosu na klubove iz zone ispadanja.

Nije pravilo, ali vlasnici često postavljaju svoga čovjeka na klupu kada kupe klub. Nedavno je Stevea Brucea zamijenio Eddie Howe nakon što su Newcastle kupili saudijski milijarderi. Semmens je, međutim, naglasio da i Sveci i Sport Republic žele nastaviti putem stabilnosti.

gol expired Bogati gazda Newcastlea za svoje prvo pojačanje platio "samo" 14 milijuna eura: Hrvatskoj je zabio poznati gol divider

"Da, mislim da kratkoročno neće biti puno promjena", izjavio je Semmens za BBC Radio Solent kada je upitan što akvizicija Sport Republica znači za budućnost austrijskog trenera.

“Nastavak puta kojim idemo jednako nam je važno kao i promjena i evolucija. Ovaj klub je imao malo nestabilnosti u posljednjih 15 godina. I prije dolaska novih vlasnika svi smo se trudili da što više stabiliziramo klub“, kaže Semmens i zaključuje:

Šolak u velikoj ofenzivi 

“Gradimo stabilnost s Ralphom i s timom. Idemo zacrtanim smjerom, a poruke koje sam odašiljao upravo su u tom duhu. Danas smo potpuno isti kao jučer u operacijama i polako, ali sigurno ćemo vidjeti poboljšanja i kretanja u pravom smjeru koja će nam omogućiti da postanemo bolji.”

Sudeći prema porukama na društvenim mrežama, navijači Southamptona ipak očekuju hrabriju politiku u smislu dovođenju pojačanja i ojačavanja momčadi.

Čini se da i novi vlasnik, inače osnivač i suvlasnik United Groupa, rezonira na istoj frekvenciji i da namjerava zavući ruku u džep. Vjerojatno nije slučajno da britanski mediji baš u trenutku preuzimanja pišu kako Southampton kreće u ofenzivu i pregovara s Manchester Cityjem oko dvojice igrača Građana. Sveci su zainteresirani za dvojicu mladih ofenzivaca Jamesa McAteea (19) i Liama Delapa (18).

Navodno ni njih dvojica ne bi imali ništa protiv prelaska u redove Southamptona već u siječanjskom prijelaznom roku. Još uvijek nije jasno bi li se radilo o posudbi ili odmah o potpunom otkupu ugovora.

McAtee i Delap na meti Southamptona

Radi se o dvojici talentiranih igrača Manchester Cityja, koji su već debitirali u Premierligi. Kupovina mladih igrača u skladu je s dugogodišnjom praksom Southamptona, koji je nadaleko poznat po odličnoj omladinskoj školi i razvoju mladih igrača, pa potom lukrativnoj prodaji.

Southampton je odgojio ili razvio te potom sjajno unovčio cijelu plejadu slavnih nogometaša; od Alana Shearera, Garetha Balea i Thea Walcotta do Dejana Lovrena, Dušana Tadića, Sadija Manea, Virgila van Dijka i Dannyja Ingsa.

Mladim igračima Manchester Cityja jamačno je to nit vodilja. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider