Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FA istražuje incident

Šok za Liverpool: Salahu prijete tri utakmice suspenzije, da ostane bez rekorda i titule najboljeg strijelca

Mohamed Salah u opasnosti je da propusti ostatak sezone u Premierligi nakon incidenta koji se dogodio za vikend protiv Stokea.

Galerija Salah pokušava udariti Martinsa (Screenshot) Salah i Indi Martins u trku (Foto: AFP)

Engleski FA istražuje incident Mohameda Salaha u Liverpoolovom nedavnom susretu protiv Stokea, a ukoliko se pokaže da je Egipćanin uistinu neprimjereno reagirao, mogao bi dobiti tri utakmice suspenzije koja bi se prenijela i na iduću sezonu.

Liverpool bi tako mogao ostati bez Salaha do kraja sezone u Premierligi, nakon što su ga kamere uhvatile kako udara igrača Stokea Brunu Martinsa Indija, a sve to nadovezalo se na vijest da Klopp ostaje bez najbližeg suradnika barem do kraja sezone.

Utakmica je bila frustrirajuća za Salaha, jer je upisao jedan od svojih najvećih promašaja u karijeri te Liverpool na kraju nije upisao pobjedu. Međutim, unatoč razočaranju na terenu nije si smio dopustiti incident s Martinsom Indijem.

Salah ne bi trebao nedostajati Liverpoolu u borbi da osigura jednu od prve četiri pozicije koje vode u Ligu prvaka, ali svakako bi moglo utjecati na njegovu formu prije potencijalnog finala Lige prvaka, gdje će biti i više nego potreban svojoj momčadi.

Odluči li FA kazniti Salaha, to znači da neće biti u prilici srušiti premierligaški rekord po broju golova u jednoj sezoni od kada se igra 38 utakmica. Naime, Salahu nedostaje još samo jedan pogodak da prestigne Alana Shearera (95./96.), Cristiana Ronalda (07./08.) i bivšeg napadača Liverpoola Luisa Suareza (13./14.).

Najviše golova u jednoj sezoni (34), ali onoj s 42 utakmice imaju Andrew Cole (93./94.) i Alan Shearer (94./95.). Također, Salah je udaljen samo jedan pogodak od toga da postane stranac s najviše golova u jednoj sezoni Premierlige ikad, a eventualnom kaznom bila bi mu ugrožena i pozicija najboljeg strijelca ove sezone, jer bi time Harry Kane dobio veliki vjetar u leđa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider