Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poznat nasljednik

Bomba s Poljuda: Hajduk smijenio Ivana Leku!

Ivan Leko se nije dugo zadržao na klupi Hajduka kojeg je preuzeo Mislav Karoglan.

Ivan Leko (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Hajduk je pao u veliku krizu rezultata pa je nakon toga vodstvo kluba odlučilo dati otkaz dosadašnjem treneru Ivanu Leki i vratiti Mislava Karoglana.

Navijači Hajduka su nakon poraza od Osijeka na Poljudu tražili njegov odlazak, a na kraju se on i dogodio.

''Ivan Leko od danas više nije trener prve momčadi HNK Hajduk. Sa sada već bivšim trenerom Bijelih je, nakon obavljenog razgovora i analize dosadašnjeg stanja te rezultata, dogovoren raskid suradnje. S njim odlaze i njegovi pomoćnici Adnan Čustović, Tomislav Rogić te Matthias de Baerdemaeker.

Je li povratak Karoglana dobro rješenje za nasljednika Leke?

Ukupno glasova:

Na mjesto glavnog trenera imenovan je 31. prosinca 2022. godine, a u proteklom periodu vodio je momčad u 37 službenih utakmica u kojima je ostvario ukupno 22 pobjede, četiri remija, dok je u 11 susreta upisao poraz. Pod njegovim vodstvom je 2:0 pobjedom protiv Šibenika u Rijeci drugu godinu za redom osvojen SuperSport Hrvatski nogometni kup.

Treneru Leki se od srca zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji, uspjesima koje je ostvario te mu kao Klub želimo puno sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere'', objavio je Hajduk.

Opravdana borba za naslov prvaka 

Hajduk je pod Lekom posebno loše odigrao zadnje dvije jake utakmice. Bijeli su izgubili od Rijeke i Osijeka bez praktički prave akcije, a koliko je Hajduk u krizi govori i podatak da su Bijeli zabili samo 13 golova u deset utakmica.

Iako je Hajduk upisao već četiri poraza i dalje se nalazi na drugom mjestu lige s dva boda manje od vodeće Rijeke. Splićani su i dalje u igri za naslov prvaka pa je vodstvo kluba odlučilo na vrijeme reagirati i resetirati svlačionicu. 

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider