Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
španjolci stigli u rijeku

Sociedadu otpao standardni igrač dan prije Rijeke, nema ni bivšeg člana Real Madrida

Španjolci imaju širinu na klupi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trenutačno vodeći sastav španjolskog nogometnog prvenstva Real Sociedad u susretu 1. kola skupine F Europske lige protiv Rijeke na Rujevici u četvrtak igrat će bez 18-godišnjeg lijevog krila Andera Barranetxee zbog bolova u leđima.

Barrenetxea je nastupio u pet od posljednjih šest utakmica za Real Sociedad, a u nedjelju je ostao na klupi u gostujućoj pobjedi od 3:0 nad Betisom.

gol expired Megazvijezde stigle u Hrvatsku: Samo jedan igrač vrijedi tri puta više od momčadi Rijeke divider

Protiv Rijeke neće igrati niti kapetan baskijske momčadi, 30-godišnji veznjak Asier Illarramendi koji je ovoga tjedna tek počeo trenirati sa suigračima nakon ozljede noge. Illarramendi, nekadašnji suigrač Luke Modrića u Real Madridu, operirao je 5. srpnja aduktor desne noge te se nalazi u završnoj fazi oporavka.

Rijeka u četvrtak dočekuje vodeću momčad španjolskog prvenstva Real Sociedad, a u skupini su još talijanski Napoli i nizozemski AZ Alkmaar.

Roberto Olabe, direktor Real Sociedada, rekao je u obraćanju novinarima kako momčad ima velike ambicije u Europi.

"Želimo imati inicijativu, biti protagonisti. Biti u Europi ne znači biti u zabavnom parku kroz koji se putuje i prave fotografije. Ne idemo posjetiti Jadransko more, jesti pizzu i upoznavati kanale u Amsterdamu", poručio je Olabe koji tvrdi kako je skupina izuzetno teška.

"Ovo je zahtjevna skupina, s tri momčadi koje igraju dobro, koje žele loptu kako bi imale inicijativu na terenu... Igramo protiv klubova koji su osvajali svoja prvenstva, Rijeka je bila hrvatski prvak 2017. godine", podsjetio je.

Olabe napominje kako je ove sezone igrački blok Real Sociedada na sredini travnjaka pomaknut više prema naprijed u odnosu na prošlu sezonu, pa se momčad počinje braniti daleko od svog gola.

gol expired Barcelona osigurala usluge ponajboljeg vratara svijeta, ali i najvećeg buntovnika u momčadi divider

"Zbog toga sam sretan. Zadovoljan sam početkom ove sezone, ne samo rezultatima u španjolskom prvenstvu, nego i načinom igre", naglasio je.

Nakon šest prvenstvenih kola Real Sociedad je prvi na tablici sa 11 bodova.

"U Europsku ligu želimo jednako dobro ući. Sada ćemo igrati u Rijeci gdje neki misle da se ne igra nogomet. Ali mi ćemo ući s jednakim pristupom kao u prethodnoj utakmici s Betisom te jednako kao što ćemo u idućem kolu španjolskog prvenstva igrati protiv Huesce, koju neki i dalje smatraju drugoligašem", zaključio je Olabe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider