Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Plaćen suhim zlatom

Legenda žestoko napala skupocjenu zvijezdu i najveću "prevaru": "Vlasnik mora biti ljutit. Taj ne trči, on hoda, a i nije neki igrač"

Bivši nizozemski reprezentativac Wesley Sneijder žestoko se obrušio na argentinskog veznjaka Chelseaja Enza Fernandeza nakon eliminacije londonskog kluba u Ligi prvaka…

Momčad Chelseaja (Foto: Afp)

Masno plaćena momčad Chelseaja na udaru je žestokih kritika. Londonski plavci bilježe katastrofalne rezultate, koji su dijametralno suprotni golemim ulaganjima novog vlasnika Todda Boehlyja.

Mane i Sane VIDEO Tuchel obavio najbizarniju izmjenu dosad: Obojici je bilo neugodno, nije bilo kontakta očima divider

Američki milijarder uložio je u pojačanja stotine milijuna eura, oko 600 milijuna, a gotovo nijedan od igrača koje je doveo nije opravdao ulaganja, i to najblaže rečeno. Mnogi navijači Chelseaja misle da su neki od njih klasična "prevara".

Enzo Fernandez na udaru kritika

Ponajveći su povici na 22-godišnjeg argentinskog veznjaka Enza Fernandeza. Nakon što je izabran za najboljeg mladog igrača Svjetskog prvenstva u Katru, gdje je s Argentinom osvojio zlato, Chelsea je u zimskom prijelaznom roku doveo Fernandeza iz Benfice za 121 milijun eura, čime je oboren britanski rekord.

Očekivalo se da bi Fernandez mogao povezati redove rastrojene momčadi Chelseaja, no to se nije dogodilo. Dapače, mladi Argentinac zasad je totalno podbacio, kao i većina igrača Chelseaja, kojima je najveći problem realizacija, što i nije čudno jer je u nogometu oduvijek najteže zabiti pogodak.

Dayot Upamecano VIDEO Tragičnog Upamecana sprdali i komentatori u prijenosu: Pogledajte kako su ga prekrstili divider

Takvi igrači plaćaju se suhim zlatom, no Londonci ih nisu doveli. Štoviše, Chelsea je bacao zlatnike na gotovo svakog tko im je prošao putem. Dovedeni su igrači upitne kvalitete, jasno, za novac koji su plaćeni, ali jako dobro marketinški pokriveni, da ne kažemo izvikani. Mnogima se Fernandez zasad čini velikim promašajem, a jedan od njih je očito i slavni Nizozemac Wesley Sneijder.

Sneijder: "Smjesta bih ga pozvao na raport!"

Bivša zvijezda Ajaxa, Reala, Intera, Galatasaraya i nizozemske reprezentacije žestoko je kritizirala argentinskog veznjaka.

"Ako dovedeš igrača za sto i kusur milijuna eura, očekuješ da će barem trčati kao navijen, zar ne!? Ali ne, on hoda!" prokomentirao je osvajač Lige prvaka s Interom za nizozemske medije.

Sneijder se osvrnuo na Fernadnezovu igru protiv Reala u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka na Stamford Bridgeu.

"Kada gledate takvog tipa, morate se zapitati što vlasnik može učiniti. Ništa. Pozvao bih tog dečka smjesta na raport. Uzgred rečeno, uopće ne mislim da je on neki sjajan nogometaš, ali rečene su i ispisane velike stvari za ono što je učinio za Lionela Messija na Svjetskom prvenstvu. Mislio sam da će to učiniti i u Chelseaju, ali očito je daleko od toga", kazao je Sneijder, koji očito smatra da Fernandez nema neko preveliko nogometno znanje.

Sneijder: "Vlasnik Chelseaja mora biti ljutit. I ja bih bio"

Međutim, Nizozemca je najviše iživciralo premalo zalaganje mladog Argentinca.

"Ako ste vlasnik kluba koji gleda utakmicu s tribinama i vidite da Gallagher stalno sprinta, a vaš igrač od sto milijuna eura trčkara ili hoda, onda morate biti ljutiti. I ja bih bio ljutit."

Hoće li juniori Hajduka izboriti finale u Ženevi?

Ukupno glasova:

Za nekadašnjeg talentiranog nizozemskog veznjaka nedostatak truda i entuzijazma bio je jedan od ključeva europske eliminacije londonske momčadi.

"Ako stvari ne idu dobro i niste u stanju zabijati golove, onda se morate pobrinuti da ih ne primite. Moraš trčati iz sve snage, ali ja to kod njih nisam vidio. Mogu razumjeti vlasnika kluba. Platio ih je jako puno i sasvim je normalno da je ljutit", zaključio je Sneijder.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider