Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrač plus novac

Gotov je veliki posao Barcelone i Juventusa: Katalonci objavili sve detalje, Pjanić stiže na Camp Nou!

Talijanski i katalonski gigant postigli su dogovor...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona i Juventus zaključili su posao koji se dugo "kuhao" - u Kataloniju će iz Stare dame stići Miralem Pjanić (30), dok će u suprotnom smjeru otići brazilski veznjak Arhur (23).

Barcelona je posao potvrdila na svojoj službenoj stranici, a objavili su i detalje posla.

Katalonci u službenom priopćenju pišu da će ih operacija dovođenja Pjanića koštati 60 milijuna eura uz dodatnih pet u raznim bonusima. Za Arthura pišu da će ga Juventus platiti 72 milijuna eura uz 10 dodatnih u mogućim bonusima.

Arthur stigao kao nasljednik Xavija, pa se upleo u skandale

Dakle, Juventus bi trebao dati Pjanića za Arthura i doplatiti određeni iznos, ovisno o razvoju situacije s bonusima.

Pregovori oko ovog transfera dugo su trajali, a najveći kamen spoticanja bila je Arthurova želja za ostankom u Barceloni. Nema sumnje da će dobiti vrlo unosan ugovor u Juventusu.

gol expired Totalni raspad u Barci: Messijev kočijaški ispad na travnjaku, pa žestoka svađa u svlačionici divider

Pjanić će s Barcelonom potpisati ugovor do kraja sezone 2023./2024. Oba igrača sezonu produženu zbog koronavirusa završit će u trenutačnim klubovima.

Arthur je došao u Barcelonu iz brazilskog Gremia u srpnju 2018. za 31 milijun eura i očekivalo se da će naslijediti Xavija Hernandeza, no unatoč početnim uspjesima, u prvoj sezoni je u samo 19 utakmica bio u početnoj postavi, a u 14 ove sezone.

Pjanić službeno najskuplji BiH igrač u povijesti

Za Barcelonu je odigrao ukupno 72 utakmice i zabio četiri gola.Osim toga, pratili su ga i skandali pa se tako u ožujku prošle godine ispričao jer je usred sezone otputovao u Pariz na rođendansku proslavu svog suigrača iz brazilske reprezentacije Neymara. Također u prosincu prošle godine je televizija objavila da je otišao na snowboarding dok je bio ozlijeđen.

gol expired Veliko iznenađenje: Najtraženiji nezaposleni trener svijeta ide u neočekivan klub? divider

Pjanić je BiH reprezentativac, a Tuzlanin će potpisati ugovor na četiri godine. U karijeri je igrao za Metz, Lyon i Romu, odakle je 2016. godine preselio u Juventus. Zanimljivo je da je Pjanić igračku karijeru počeo u mlađim uzrastima Schifflangena iz Luksemburga, a za tu reprezentaciju je nastupao sve do 2007. godine.

S obzirom na bonuse od pet milijuna eura i službeno 60 milijuna eura vrijednim transferom, Pjanić je postao najskuplji bh. igrač svih vremena.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider