Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odštetna klauzula 400 milijuna!

Katalonija slavi: Ousmane Dembele je novi igrač Barcelone!

Ousmane Dembele postao je drugi najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti, a Barcelona ga je zaštitila astronomskom odštetnom klauzulom, gotovo dvostruko većom od Neymarove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako smo bili najavili jutros, Ousmane Dembele postao je drugi najskuplji nogometaš svijeta! Barcelona je Borussiji Dortmund platila 105 milijuna eura, što je nakon Neymarova transfera u PSG (222 milijuna eura) drugi najskuplji iznos u nogometnoj povijesti plaćen za jednog igrača.

Nakon što je doživjela da joj financijski najmoćniji klub svijeta, PSG, preotme Neymara aktivirajući 222 milijuna eura visoku odštetnu klauzulu, Barcelona je odlučila svoje igrače bolje zaštiti, pa je tako Dembelea osigurala s čak 400 milijuna eura visokom odštetom.

Francuz će u nedjelju doći u Barcelonu nakon čega će u ponedjeljak biti podvrgnut liječničkom pregledu. Istog će dana biti predstavljen navijačima i medijima.

"Francuski krilni igrač se ističke svojom brzinom, driblingom i svestranošću. Dolazi u Barcelonu nakon što je svoju kvalitetu prezentirao u Rennesu i Borussiji Dortmund. Može igrati na oba krila i poznat je po svom sjajnom driblingu. Prošle je sezone 103 puta uspješno predribljao suparnika, više nego ijedan drugi igrač u Bundesligi", stoji na službenoj stranici Barcelone.

Lani je u svim natjecanjima Dembele zabio 10 pogodaka i upisao čak 20 asistencija. To ga svrstava na visoko treće mjesto po asistencijama u najjačim ligama Europe, a treba naglasiti da mu je tek 20 godina.

Podsjetimo i da smo početkom ljeta pisali o ovom mladiću koji barata, driblja i puca s obje noge podjednako dobro. Čak je u jednom intervjuu zbunio novinara odgovorima na pitanja s kojom je nogom opasniji po gol suparnika.

"Bez sumnje je riječ o talentiranom igraču, jednom od najboljih na kontinentu", zaključuje Barcelona na svojoj klupskoj stranici.

Dembele je četvrto pojačanje Barce ovog ljeta. Zasad se tek desni bek Nelson Semedo, koji je stigao iz Benfice, pokazao kao pogodak, dok se povratnik Gerard Deulofeu i 40 milijuna vrijedno pojačanje iz Kine Paulinho još uvijek moraju dokazati. Navijači su naročito skeptični zbog dolaska standardnog brazilskog reprezentativca.

Vidjet ćemo znači li ovaj transfer odustajanje Barce od Phillippea Coutinha koji, baš kao i Dembele, svim silama želi na Camp Nou, ali je Liverpool, baš kao i Borussia, tvrd orah u pregovorima. Navodno klub s Anfielda traži čak 150 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider