Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliko pojačanje

SLUŽBENO: Nenad Bjelica novi je trener Osijeka!

Osijek je potvrdio povratak Nenada Bjelice u svoj grad i svoj klub.

Kao što smo jučer i najavili, čekala se samo službena potvrda NK Osijeka koja je napokon i stigla. Nenad Bjelica novi je trener Osijeka kojim će pokušati napraviti iskorak u domaćem prvenstvu, a možda i u Europi.

Bjelica je zamijenio Ivicu Kuleševića koji je u novu sezonu ušao s tek jednim osvojenim bodom u prva tri kola, no uprava kluba najviše mu je zamjerila domaći poraz od Lokomotive u posljednjem kolu prošle sezone zbog kojeg je Osijek ostao bez povijesne prilike u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Nenad Bjelica Bjelica se ove godine ružno ponio u Osijeku: Pogledajte potez zbog kojeg se kasnije ispričao divider

Prva utakmica Bjelice na klupi Osječana bit će važan susret protiv Rijeke 12. rujna u Gradskom vrtu gdje pet dana kasnije dočekuju i švicarski Basel u 2. pretkolu Europske lige. 

S Dinamom je radio sjajne stvari

Prije Osijeka Bjelica je vodio Dinamo s kojim je napravio fantastičan posao. U sezoni 2018./2019. u skupini Europske lige osvojio je prvo mjesto s nevjerojatnih 14 bodova i donio Modrima u Europi koje su čekali punih 49 godina. Nije se zaustavio na tome nego je eliminirao i Viktoriju Plzen te zatim uz dosta peha ispao od Benfice u osmini finala.

U prošloj sezoni je s Dinamom bio na milimetar od osvajanja drugog mjesta u skupini Lige prvaka u društvu Manchester Cityja, Šahtara i Atalante, ali su Zagrepčani primili dva gola u sudačkoj nadoknadi kod kuće od Ukrajinaca te su u konačnici završili na četvrtoj poziciji, s pet bodova.

Sada dolazi u svoj rodni grad i matični klub s kojim će također pokušati napraviti velike stvari...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider