Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki transfer bijelih

Službeno je: Nikola Kalinić je novi igrač Hajduka!

Nikola Kalinić je pojačao Hajduk u borbi za naslov prvaka Hrvatske.

Nikola Kalinić novi je igrač Hajduka. Splitski klub je objavio veliki transfer nešto malo prije ponoći s nedjelje na ponedjeljak.

Kalinić je nedavno napunio 34 godine, a prema Transfermarktu, vrijedi 1,5 milijuna eura. Najviše je koštao 2017., čak 20 milijuna eura, za vrijeme igranja u Fiorentini, gdje je bio jedan od najboljih igrača kluba.

Veliki klubovi za koje je Kalinić igrao

Iza Nikole Kalinića je karijera koju bi svaki nogometaš na početku svog puta odmah potpisao. Splitski napadač je dijete Hajduka, a 2009. je ostvario transfer u Blackburn. Nakon toga je nosio dres Dnjipra, Fiorentine, Milana, Atletico Madrida i Rome, a u Hajduk se vratio iz Verone.
 

''HNK Hajduk s iznimnim zadovoljstvom može potvrditi da će naša prva momčad u nastavku sezone biti jača za Nikolu Kalinića, koji se nakon više od 12 godina vraća na Poljud i preuzima svoj broj 9! Nikola u Hajduk stiže u 34. godini kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Hellas Veronom'', stoji u objavi Hajduka.

Za prvu momčad Bijelih odigrao je ukupno 79 službenih utakmica te je pritom zabio 44 pogotka. U sezoni 2007./2008. postigao je 17 pogodaka, a u sljedećoj sezoni 15 puta se upisao u strijelce. S Poljuda je otišao 2009. godine u tada rekordnom transferu u engleski Blackburn.

gol expired Juventus srušio Tudorovu Veronu: Stara dama na krilima Vlahovića i Zakarije divider

U karijeri je postigao više od 170 golova u službenim utakmicama i upisao više od 50 asistencija za svoje suigrače.

Kalinić je imao bogate ponude drugih klubova

''Svi vrlo dobro znamo o kakvom se ostvarenom nogometašu radi, igrao je za neke od najvećih svjetskih klubova u najjačim ligama na najvišem nivou nogometne kvalitete.

Od prvog trenutka pregovora vidjela se njegova odlučnost i interes za povratkom, kao i želja da bude dio našeg projekta stvaranja jakog Hajduka. Nikola se sada vraća u svoj klub, vraća se prepun motivacije da nam pomogne u borbi za trofeje.

gol expired Real Madrid teško do pobjede protiv Granade: Asensio odlučio utakmicu divider

To dovoljno govori o kakvoj se osobi radi jer je usprkos izdašnijim ponudama i mogućnosti da ostane u Italiji, odabrao povratak u svoj nogometni dom. Njegova pojava, osobnost te na koncu ono najbitnije, a to je nogometna kvaliteta, donijet će jako puno našoj momčadi. Ne samo u nogometnom smislu, nego i u smislu uzora, lidera i osobe koja će pomoći cijeloj ekipi da se digne na veću nogometnu razinu'', rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Ne krije zadovoljstvo

''Povratak u Hajduk poseban je trenutak u mom životu. Potpisivao sam ugovore s brojnim klubovima, velikim klubovima, igrao za njih, ali Hajduk je za sve nas koji smo odrasli ovdje najveći i za njega smo emotivno vezani.

Ovo je mjesto gdje sam odrastao, mjesto na kojem sam stekao nogometnu afirmaciju, na koncu, tu sam se rodio i tu su moji ljudi. Dat ću sve od sebe da zadržimo ovaj trenutak, da zajedno razveselimo sve koji dišu za Hajduk i što duže zadržimo ovaj trenutak i trenutnu emociju koja vlada oko kluba'', poručio je Kalinić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider