Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na milimetar od Eura

Slovenija u velikoj euforiji: Mjesec dana do ključne utakmice, ulaznica više nema!

Slovenija je domaćin Kazahstanu u posljednjem kolu skupine H kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se iduće godine igrati u Njemačkoj.

Slovenski navijači (Foto: Afp)

Reprezentacija Slovenije nalazi se jako blizu plasmana na svoje prvo veliko natjecanje poslije 14 godina. Nakon osam od 10 odigranih kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u skupini H se Sosedi nalaze na prvom mjestu, bodovno poravnati i s boljom gol-razlikom u odnosu na drugoplasiranu Dansku.

Slovenci su posljednji put na nekoj velikoj smotri bili 2010. godine u Južnoafričkoj Republici kada ih je na Svjetskom prvenstvu vodio njihov današnji izbornik Matjaž Kek.

Bivši trener Rijeke u svom drugom mandatu na klupi izbornika nadomak je odlaska na Euro 2024. u Njemačku, ali još uvijek nije ništa gotovo.

Sjajan posao napravili su Kekovi izabranici u listopadu i s dvjema pobjedama zasjeli na vrh skupine. S njima je izjednačena Danska, a jedina reprezentacija koje može Slovence i Dance ugroziti na ovim pozicijama koje vode na Euro (iz svake skupine po dvije reprezentacije) je Kazahstan koji 20. studenog u zadnjem kolu stiže u Ljubljanu, na prekrasni stadion Stožice.

Do te utakmice su 33 dana, a Slovenski nogometni savez priopćio je da su sve ulaznice rasprodane.

U Stožicama proslava odlaska na Euro ili bitka za plasman?

Velika je euforija u Deželi i nije nikakvo iznenađenje što će Stožice u tom susretu biti pune. Svih 16.000 ulaznica je više od mjesec dana prije utakmice dobilo svoje vlasnike i sad Sosedima samo predstoji odbrojavanje do utakmice koja bi vrlo lako mogla biti ključna.

U pretposljednjem kolu, 17. studenog, Slovenija gostuje u Danskoj, dok je Kazahstan domaćin najlošijoj europskoj reprezentaciji San Marinu. Kazahstanci će sigurno uzeti tri boda u tom dvoboju i doći na 18 bodova te iščekivati što će u Kopenhagenu napraviti Slovenci i Danci. Ukoliko Slovenija pobijedi Dansku u gostima, tada će otići na 22 boda i kolo prije kraja će osigurati izravni plasman na Euro.

Međutim, svaki drugi rezultat u Danskoj - svejedno da li poraz Slovenaca ili neriješeno - značio bi da će u zadnjem kolu u Ljubljani pasti odluka o tome tko ide na Euro. Slovenija bi čekala Kazahstan i bio bi joj, pred krcatim Stožicama, dovoljan i neriješen ishod za odlazak na Europsko prvenstvo.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider