Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Među željama i Prosinečki

Odveo ih na SP nakon osam godina i dobio otkaz: Srbi smijenili izbornika!

Slavoljub Muslin izborio je prvo veliko natjecanje za Srbiju nakon osam godina, ali reprezentaciju će u Rusiji voditi netko drugi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slavoljub Muslin neće voditi Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, potvrdio je nogometni savez Srbije. Srbiju će do daljnjega voditi član stručnog stožera Mladen Krstajić.

Muslin je dobio otkaz iako je Srbiju kao pobjednicu kvalifikacijske skupine odveo na prvo veliko natjecanje nakon osam godina i nastupa na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici. Statistički gledano, Muslin je najuspješniji izbornik u povijesti Srbije: u 10 natjecateljskih utakmica osvojio je 70 posto bodova upisavši šest pobjeda, tri remija i jedan poraz. Osim toga, s dva postignuta gola po utakmici njegova je reprezentacija najefikasnija u povijesti Srbije. 

Glavni razlog otkaza navodno je sukob sa Sergejem Milinkovićem-Savićem, veznjakom koji briljira u dresu zahuktalog Lazija, trenutno trećeplasirane momčadi Italije, ali za njega u reprezentaciji nema mjesta.

Prema pisanju srpskih medija, kao glavni kandidat za preuzimanje reprezentacije spominje se slovački stručnjak Vladimir Weiss. Njemu je na kraju kvalifikacija istekao ugovor s Gruzijom, a najpoznatiji je po uspješnom vođenju Slovačke od 2008. do 2012. godine. Weiss je Slovačku odveo na prvo veliko natjecanje kada je kao pobjednik kvalifikacijske skupine izborio Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Kao mogući kandidati spominju se i Robert Prosinečki, donedavni izbornik Azarbejdžana, te legenda srpskog nogometa Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Guangzhou R&F-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider