Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rođen u kataloniji poput krkića

Srbi u nevjerici: Izbornik ga ne želi, a Juventus ga dovodi za 80 milijuna eura?!

Gotova je nevjerojatna tvrdoglavost srpskog izbornika Slavoljuba Muslima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na naslovnici torinskog sportskog dnevnika Tuttosporta vrišti bombastična najava. Juventus je već našao novu veliku metu za sljedeći prijelazni rok. I ne, neće to biti jedan od onih transfera u kojima Juve za sitniš dovede nekog kvalitetnog igrača, već bi to trebao biti drugi najveći transfer u povijesti Stare dame.

Tuttosport tvrdi kako Juve kreće u veliku operaciju dovođenja mladog srpskog nogometaša Sergeja Milinkovića-Savića. Veznjak Lazija toliko je opčinio Maxa Allegrija koji je očito uspio uvjeriti šefove u Torinu da ''razbiju blagajnu'' i dovedu najskupljeg igrača u povijesti nakon Gonzala Higuaina.

Žele ga svi, ali ne i Slavoljub

Ako vam se pojavio upitnik iznad glave, vjerojatno niste jedini koji ne može povezati ovo ime s tolikom cifrom. Ne radi se o toliko velikoj zvijezdi, a ako ne pratite Serie A, moguće je i da niste previše čuli za njega osim u vijestima o transferima. No trebali ste jer radi se o odličnom 22-godišnjem veznjaku na kojeg je ozbiljno oko bacio i Bayern, ali i mnogi drugi klubovi, među kojima i oba Manchestera.

Prošlog je ljeta Juve pokušao slomiti Lazio s 45 milijuna eura, ali Rimljani su to odbili. Sada je cijena skoro dvostruko veća i Lazio bi to morao prihvatiti. Navodno mladi Sergej ne bi imao ništa protiv selidbe u Torinu gdje mu živi mlađi brat Vanja, vratar gradskog rivala Tora.

Možda najnevjerojatnija stvar vezana za Milinković-Savića jest činjenica što nema niti jedan nastup za A vrstu Srbije. Tamošnji izbornik Slavoljub Muslin iz nekog samo sebi znanog razloga ne misli kako bi mu ovaj nogometaš mogao pomoći pa ga niti ne zove u reprezentaciju koja će sljedeće godine igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Žele ga Guardiola i Mourinho, ali ne i Muslim.

Srpski su navijači i mediji u nevjerici, a Muslina pitanja o SMS-u sve više živciraju.

''Sergej konkurira za Svjetsko prvenstvo, kao i svi ostali. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidimo razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kada je riječ o sistemu i o igračima koje sam pozivao'', brani se srpski izbornik koji tvrdi da mu se ovaj igrač ne uklapa u sistem.

''Kod mene tri stvari odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: nogometna kvaliteta, uklapanje u momčad u igračkom smislu i uklapanje u momčad kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvat ću ga'', rekao je Muslin novinarima koje je zanimalo koji to uvjet SMS ne ispunjava.

''Ne mogu vam to reći. Vjerojatno jedan ne ispunjava čim nije pozvan.''

Rođen u Kataloniji, nije igrao ni za Zvezdu ni Partizan

Dok Muslin oteže, pojavile su se priče o mogućem igranju za reprezentaciju Crne Gore. S obzirom na mjesto rođenja, možemo se našaliti pa reći i kako bi MIlinković-Savić, baš poput Bojana Krkića, mogao zaigrati za neku buduću reprezentaciju Katalonije.

Sergej je rođen u Lleidi, gdje je njegov otac Nikola proveo dio igračke karijere. Dolazi iz sportske obitelji, majka mu se profesionalno bavila košarkom. Braća Milinković-Savić nogometno se školovala u Vojvodini gdje je Sergeja zamijetio Genk te ga odveo u Belgiju.

No nakon samo jedne sezone reagirao je rimski Lazio kojem sad veliki Juventus nudi pravo bogatstvo. Razlog je jednostavan: sedam golova, 11 asistencija, 13 i pol pretrčanih kilometara te najviše dobivenih zračnih dvoboja u prošloj sezoni u cijeloj ligi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider