Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
zna ju dobro i zidane

Slavio sa zastavom koja je zbunila Španjolce: Mediji su uspjeli dokučiti što ona predstavlja

Nogometaš Seville Munir El Haddadi uspio je zbuniti Španjolce prilikom slavlja u Kölnu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petak je Sevilla pobjedom protiv Intera 3:2 ostvarila novi podvig u Europskoj ligi osvojivši šesti put ovo natjecanje u posljednjih 15 godina iz šest odigranih finala. Nakon utakmice nogometaši Seville burno su proslavili ovu titulu, a jedan od najveselijih bio je bivši igrač Barcelone Munir El Haddadi.

gol expired Braća kojoj su se razišli putevi: Jedan završio u Americi, drugi piše povijest u Sevilli divider

On je škaricama odrezao dio mreže jednog od golova na stadionu u Kölnu u stilu košarkaških prvaka koji mrežice uzimaju za uspomenu na osvojeni trofej. Mladi nogometaš, inače rođen u okolici Madrida, cijelo je vrijeme oko vrata imao i zavezanu zastavu koja je upala u oko Španjolcima.

Munir je po roditeljima Marokanac, no zastava na njemu nije bila ni marokanska ni španjolska. Nije bila ni neka regionalna, što su odmah mnogi pomislili zbog teritorijalnog ustroja Španjolske.

Radi se o zastavi Berbera, otkrili su dan nakon slavlja španjolski mediji, čiji je potomak i Munir. Radi se o domorodačkom narodu Sjeverne Afrike koji se zajedno s davno pridošlim Arapima stopio u nacionalne države koje su nastale na tom području.

gol expired Oduševljeni Rakitić ustao i bacio se odjeven u bazen u prijenosu uživo: Je li ovo najava transfera? divider

Zastavu koja je zbunila Španjolce službeno je prihvaćena 1997. godine u Las Palmasu na Kanarima na prvom Svjetskom kongresu Berbera.

Inače, poznati Berberi u nogometu su i Zinedine Zidane i Karim Benzema, ali Riyad Mahrez, Hakim Ziyech, Samir Nasri i mnogi drugi nogometaši koji dolaze ponajprije iz Alžira i Maroka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider