Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što će reći u barci?

Oduševljeni Rakitić ustao i bacio se odjeven u bazen u prijenosu uživo: Je li ovo najava transfera?

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ludo je proslavio još jednu titulu u Europskoj ligi za Sevillu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatnu povijest piše Sevilla koja je sinoć u finalu pobijedila Inter s 3:2 u sjajnoj utakmici te tako po šesti put osvojila Europsku ligu. Momčad iz glavnog grada Andaluzije tako je pobijedila u svih šest finala ( 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020.) koje je igrala što ovaj uspjeh čini još posebnijim.

A 2014. ovaj je pehar kao kapetan podigao i Ivan Rakitić. Potom je prešao u Barcelonu gdje je ostao šest godina, a nakon samo godinu dana podigao je i pehar Lige prvaka. U Barcu je Ivan stigao iz Seville gdje je bio glavni igrač i kapetan, što je posebno velika čast za jednog stranca.

gol expired Gorak kraj Contea: Ismijavali ga zbog presađene kose, Inter mu već našao nasljednika divider

Tri sezone u Sevilli, šest u Barci

U Sevilli je proveo tri sezone, ali je ostavio velik trag. U dresu Seville Raketa je odigrao 149 utakmica u svim natjecanjima, ukupno je zabio 34 pogotka. Tamo je upoznao suprugu i uvijek je govorio kako će se jednom vratiti. Koliko mu znači Sevilla govori i jučerašnje slavlje. Javio se za SFC Media, službeni medij kluba te se u jednom trenutku potpuno odjeven bacio u bazen.

Pomalo je čudno da nogometaš Barcelone ovako slavi uspjeh Seville, ali Ivan nikad nije tajio svoju ljubav prema tome klubu. Na kraju krajeva, čini se kako je Raketa svoje u Barci odigrao, a povratak u Sevillu se čini kao njegova velika želja.

Nedavno je sportski direktor Monchi priznao kako će to biti teško izvedivo.

"Rakitić je moj prijatelj i volio bih da se on vrati, ali kada se steknu uvjeti. U ovom se trenutku to čini vrlo teško ako ne i nemoguće," kazao je Monchi u razgovoru za Diario de Sevilla.

No ništa nije nemoguće za igrača Barcelone koji se zbog Seville odjeven baca u bazen…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider