Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
već se oprostio?

Gorak kraj Contea: Ismijavali ga zbog presađene kose, Inter mu već našao nasljednika

Antonio Conte nije uspio spasiti Interovu sezonu i vjerojatno će napustiti klupu kluba iz Milana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Antonio Conte nije uspio. Bila je ovo obećavajuća sezona za Inter, ali nije uspio, kao s Juventusom i Chelseajem, osvojiti naslov prvaka u svojoj prvoj sezoni. A neki će reći da je imao najbolju moguću priliku jer Sarrijev Juventus osvojio je naslov prilično neuvjerljivo.

Prilika za spas sezone propuštena je sinoć. Sevilla je još jednom, po šesti put iz šest finala, osvojila ovo natjecanje i ušla u povijest. Bila je to odlična utakmica, ali na kraju su Talijani pognutih glava napustili teren.

gol expired Oduševljeni Rakitić ustao i bacio se odjeven u bazen u prijenosu uživo: Je li ovo najava transfera? divider

Conte je opet divljao pored klupe, uspio se žestoko posvađati s Everom Banegom iz Seville kojom je prijetio da će se vidjeti kasnije. Conte mu je u jednom trenutku sugerirao da je ''mali'', iako je ovaj tek par centimetara niži od njega, a Argentinac mu je uzvratio provociranjem na račun njegovog presađivanja kose (''Daj da vidim je li ti prava perika'').

''Bio sam i ja nogometaš. Što bude na terenu, ostaje na terenu'', rekao je o toj temi Conte nakon susreta.

Ono što je važnije, govorio je o svojoj budućnosti. Talijanski mediji njegove su riječi protumačili kao oproštaj.

''Zahvalan sam na prilici u Interu, ali mnoge stvari mi se nisu sviđale i ne želim još jednu takvu godinu. Moje je mišljenje da za građenje nečeg velikog trebate jedinstvo. Dao sam puno, ali i primio puno. S te strane sam sretan. Nisu mi se svidjele neke stvari koje sam doživio. Moj život je nogomet, ali moram misliti na obitelj. Bilo je ovo predivno putovanje'', poručio je tajnovito Conte.

Predsjednik kluba Zhang je izjavio kako mu se sviđa Conte i da je zadovoljan njime, no Gazzetta dello Sport se raspisala o nasljedniku. Ukoliko Zhang ne klikne s Conteom na sastanku početkom sljedećeg tjedna, na San Siro opet stiže Max Allegri, ali ovaj put na klupu Intera.

Bila bi to i svojevrsna igra sudbine, jer upravo je Allegri naslijedio Contea u Juventusu nakon tri uzastopne titule. Tada je Juventus želio iskorak u Ligi prvaka i umalo ga dobio da se u finalu prije pet godina nije namjerio na tada još uvijek moćnu Barcelonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider