Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
želja za napredovanjem

Mnogi bi treneri samo otišli, ali ne i Bilić: Uvijek lekcija, nikad poraz!

Slaven Bilić nije otišao iz West Hama prije negoli je porazgovarao sa svojim igračima i tražio odgovor na pitanje "gdje je pogriješio?".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić dobio je otkaz u West Hamu, no otišao je kao trener s najboljim prosjekom osvojenih bodova po utakmici na klupi Čekićara otkako je Premierlige. Bivšem izborniku Hrvatske nije bilo lako nakon prekida suradnje, no nije na nju gledao kao poraz, već kao priliku da izvuče nešto pozitivno. Britanski mediji otkrili su što je zapravo Bilić napravio nakon što se razišao s klubom.

"Nazvao je mnoge igrače i pitao ih u čemu je pogriješio, odnosno u čemu nije bio dovoljno dobar", prenosi nekoliko britanskih medija.

Igrači su mu navodno otkrili da nije bio dovoljno čvrst kao trener, te da je bio vrlo popustljiv kada su pogreške obrane u pitanju. Previše je dopuštao da se igrači izvuku bez ikakve kazne zbog svojih pogrešaka.

Posljednjih se tjedana pojavila informacija da Bilićevi treninzi nisu dovoljno kvalitetni ni naporni, te da je to razlog zbog kojeg igrači djeluju umorno na kraju susreta i inferiorno u usporedbi s drugim momčadima.

Bilić je za svoj prijevremeni otkaz dobio otpremninu veću od dva milijuna eura, što bi većina trenera prigrlila i sa smiješkom napustila klub. No ne i Bilić otkaz nije vidio kao poraz, nekoliko lekciju, odnosno priliku da nešto nauči o sebi.

Još jedan bivši menadžer West Hama Sam Allardyce stao je u obranu hrvatskog trenera:

"Nije ispunio očekivanja u ovoj sezoni i platio je kaznu. No mislim da i igrači moraju snositi veliki dio odgovornosti, jer su oni ti koji igraju i koji su podbacili".

Bilić je bio omiljen među mnogim igračima, ali bilo je i onih koji ga nisu voljeli, jer im nije davao dovoljno minuta. Jedan od njih je i Alvaro Arbeloa, koji je "proslavio" njegovu smjenu s klupe.

Hrvatski stručnjak rekao je da se povlači na nekoliko mjeseci kako bi se odmorio i proveo neko vrijeme s obitelji. Prema njegovim riječima, ponuda mu ne nedostaje, pa ga tako zovu iz drugih klubova i reprezentacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider