Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najuspješniji otkad je premierlige

Gotovo je mučenje: Slaven Bilić dobio otkaz u West Hamu uz bogatu odštetu!

Slaven Bilić više nije menadžer West Ham Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Bilić više nije trener West Ham Uniteda. Klub je službeno objavio kako je stigao kraj suradnje koja je trajala od ljeta 2015. godine.

''Predsjednik i upravni odbor žele zahvaliti Slavenu i njegovom timu na njihovim uslugama u protekle dvije i pol godine. Vjerujemo kako je sada potrebna promjena kako bi klub napredovao. West Ham želi potvrditi kako su Nikola Jurčević, Edin Terzić, Julian Dicks i Miljenko Rak također napustili klub'', objavila je službena stranica kluba te najavila kako će ime novog trenera biti objavljeno u sljedećim danima.

Kao najizgledniji kandidat za Bilićeva nasljednika spominje se David Moyes, a engleski mediji špekuliraju i kako će hrvatski stručnjak dobiti oko dva milijuna funti odštete.

Bilić je u Engleskoj pobjeđivao najveće

Bilić je stigao u klub u kojem je započeo igračku karijeru u engleskom nogometu u lipnju 2015. godine. U prvoj je sezoni bio senzacija koju je je zasjenio tek čudesni Leicester City. Na kraju je završio odlični sedmi, a do posljednjih se kola borio za Ligu prvaka.

Bilić je u toj sezoni skinuo skalpove mnogih trenerskih veličina. Njegov je West Ham pobjeđivao Chelseaju Josea Mourinha, Arsenal Arsenea Wengera, Liverpool Brendana Rodgersa i kasnije Jurgena Kloppa, Tottenham Mauricija Pochettina te Manchester City Manuela Pellegrinija.

Najbolji trener West Hama po učinku otkad je Premierlige

Druga sezona nije bila toliko uspješna. I prošle se godine pričalo o mogućem otkazu, ali čelnici West Hama nisu htjeli umanjiti ono što je bivši igrač kluba napravio u prvoj sezoni. Dali su mu novu šansu, ali ove sezone nastavljeni su problemi s lošom igrom.

West Ham je i ove sezone plovio nemirnim vodama, a Biliću je otkaz cijelo vrijeme visio nad glavom. Početak crne serije koja je dovela do otkaza krenuo je porazom od novog prvoligaša Brightona koji je u Londonu pregazio West Ham s 3:0. Bilić je nakon toga dobio dvije prilike da spasi posao; privremeno je zaplovio mirnijim vodama nakon preokreta i pobjede u Liga kupu nad Tottenhamom (3:2), ali u prvenstvu se uskoro vratio starim navikama.

Protiv fenjeraša Crystal Palacea vodio je 2:0, ali klub iz južnog Londona stigao je do remija golom u 97. minuti. Uslijedio je težak domaći poraz od Liverpoola (4:1) u zadnjem kolu koji je na kraju rezultirao otkazom.

Statističari su odmah izračunali kako je je Slaven Bilić imao najbolji bodovni učinak po utakmici od svih trenera West Hama u Premierligi. Nažalost, moderni nogomet nema previše strpljenja...

Hrvatska je tako u svega dva dana ostala bez dvojice trenera u jakim ligama. Ivan Jurić dobio je drugi put otkaz u Genoi, ovaj put nakon poraza u gradskom derbiju protiv Sampdorije. Boje hrvatske struke u Europi još uvijek brane Igor Tudor u Galatasaryju, Niko Kovač u Eintrachtu, Ivan Leko u Club Bruggeu, Nenad Bjelica u Lechu iz Poznana...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider