Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači 'buše' slavena?

Bilić može mirno spavati: Posrnula reprezentacija želi ga na izborničkoj klupi!

Pred Slavenom Bilićem ključni su dani kada je u pitanju West Ham.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nalazi se u nezavidnoj situaciji u londonskom West Hamu. Nakon devet kola nalazi se na vrlo niskom 16. mjestu s tek 8 osvojenih bodova. Sukladno rezultatima, jasno je da navijači i uprava nisu previše zadovoljni te da su sve jasnije glasine kako mu se sprema otkaz.

No i da ga dobije, Biliću ponuda neće nedostajati. Prema 'pouzdanom izvoru' iz SAD-a, talkSPORT tvrdi da je tamošnji nogometni savez zainteresiran da ga dovede za izbornika, nakon što je otkaz dobio Bruce Arena. Podsjetimo, SAD se nije uspio kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji iduće godine, prvi put nakon 1986. godine.

Nije poznato jesu li ikakvi kontakti ostvareni, ali situacija pogoduje objema stranama. U SAD-u sigurno cijene Bilića i njegove dosadašnje uspjehe s Hrvatskom, a našem treneru sigurno bi dobro došlo malo manje stresa i pritiska s kojim se trenutno nosi u Engleskoj, gdje je svaka utakmica praktički odlučujuća za preživljavanje.

Bilić je šest godina sjedio na klupi reprezentacije Hrvatske, a prije pet godina počeo je raditi u klubovima. Do sada je vodio momčadi iz Rusije, Turske i sada Engleske, a na klupi West Hama je od 2015. godine.

Suvlasnik Čekićara David Sullivan i dalje daje podršku našem treneru te uvjerava da će s njim odraditi cijelu sezonu. Nakon posljednjeg poraza od Brightona pred svojim navijačima pojavila se informacija da Bilić ima dvije utakmice u kojima momčad mora pokazati napredak u igri, inače ostaje bez posla.

U prilog hrvatskom stručnjaku ne ide statistika koja kaže da je njegova momčad –lijena. Igrači West Hama posljednji su na ljestvici kada su u pitanju pretrčani kilometri u prvih devet kola, kao i po broju odrađenih sprintova! Bilić je već javno kritizirao svoje igrače rekavši da premalo trče. Bez trke i presinga na suparničke igrače današnji je nogomet nezamisliv, pa se postavlja logično pitanje: Rade li to igrači West Hama namjerno ne bi li Slaven dobio otkaz u klubu ili su jednostavno toliko lijeni?

Čekićari danas (srijeda) igraju protiv Tottenhama u utakmici osmine finala Lige kupa, a za vikend im slijedi gostovanje kod Crystal Palacea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider