Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ni panamci nisu vjerovali

Skandal u kvalifikacijama za SP: SAD ispao nakon fantomskog pogotka Paname!

SAD je trebao samo bod kod najlošije reprezentacije kvalifikacija, no na kraju je ostao bez boda i bez Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skandalozni kraj kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj, Srednjoj Americi i Karibima (CONCACAF)! SAD je ostao bez puta u Rusiju, ili bar dodatne kvalifikacije, nakon što je Panami priznat fantomski pogodak protiv Kostarike, ali i nakon što su oni sami poraženi kod najlošije momčadi kvalifikacija – Trinidada i Tobaga.

SAD je uoči posljednjeg kola imao dva boda prednosti ispred Paname i Hondurasa, te gostovanje kod najslabije reprezentacije kvalifikacija, koja je do tada u devet kola sakupila svega tri boda! Trinidad i Tobago je nakon prvih 45 minuta imao vodstvo 2:0, a nakon manje od dvije minute igre u nastavku za SAD zabio je Christian Pulišić. Unatoč velikoj ofenzivi prema golu domaćina SAD više nije uspio postići pogodak koji bi ih odveo u Rusiju!

SAD je tako prvi put nakon 1986. godine ostao bez Svjetskog prvenstva.

Istovremeno su izravni konkurenti za odlazak u Rusiju, Honduras i Panama, ugostili vodeće reprezentacije kvalifikacija – Meksiko i Kostariku. Honduras je pred svojim navijačima okrenuo 0:1 i 1:2 protiv najbolje momčadi kvalifikacija, te je s konačnih 3:2 izborio plasman u dodatne kvalifikacije.

Panama je pred svojim navijačima slavila protiv Kostarike s 2:1, ali na neregularan način. Gosti su poveli u 36. minuti prvog dijela preko Venegasa, a rezultat se nije mijenjao do 53. minute. Tada je nastala gužva pred gol-crtom Kostarike, nakon čega je lopta završila u korneru. Međutim, umjesto na korner sudac je pokazao na centar!

Naime, priznao je pogodak Gabrielu Torresu, koji je gurnuo loptu prema golu, ali je ona zapela na vratnici. Nije prešla crtu, možda čak nije ni dirala crtu. Ali je glavni sudac, a pomoćni se nije bunio, vidio čisti pogodak. Čak ni Panamci nisu mogli vjerovati da je pogodak priznat, a to se vidi po rekaciji jednog od njih. Tek je naknadno shvatio što je sudac pokazao i njegovoj sreći nije bilo kraja.

Taj pogodak vratio je Panamu u igru, a potpuni preokret dogodio se u 88. minuti kada je Roman Torres postavio konačnih 2:1 i poslao Panamu direktno u Rusiju!

SAD je završio kvalifikacije na pretposljednjem mjestu s bodom manje od Paname i Hondurasa, te čak devet manje od pobjednika kvalifikacijske skupine –Meksika!

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider