Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavni kandidat

Slaven Bilić vijest dana u Turskoj, odlazi iz Kine i preuzima klupu istanbulskog velikana?

Slaven Bilić trenutno vodi momčad iz kineske Superlige, Beijing Guoan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući da se Fenerbahce prije nekoliko dana rastao s portugalskim stručnjakom Vitorom Pereirom, predsjednik Ali Koc bacio se u potragu za novim rješenjem na klupi turskog velikana.

Iako postoji nekoliko kandidata, prema pisanju turskog Hurriyeta, glavni je favorit bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić koji trenutno radi u Kini.

Prije nego što su doveli portugalskog stručnjaka, uprava turskog velikana sastala se s Bilićem, ali on nije mogao tek tako napustiti redove kineskog superligaša Beijing Guoana.

Međutim, situacija je sada bitno drugačija. Uskoro se bliži kraj sezone, a financijska situacija u kineskim klubovima je sve samo ne idealna, tako da je rastanak sve izglednija opcija.

gol expired Drmić poslao oštru poruku svojem klubu, ali i Hajduku: ''Ugasili su me, sad ću i ja njih'' divider

Inače, Bilić je već radio u turskom nogometu, dvije je godine vodio Bešiktaš s kojim je ostvario vrlo dobre rezultate, nakon čega je stigao poziv iz West Hama.

Ako se pak uprava turskog velikana odluči za hrvatskog trenera, on ne bi mogao sjesti na klupu prije nove godine, točnije prije 2. ili 3. siječnja.

To znači da bi Bilić mogao debitirati u susretu protiv Adana Demirspora, velikog iznenađenja ovogodišnjeg izdanja turske Superlige. Iako su tek ove godine osigurali plasman u prvi razred turskog nogometa, nakon 18 odigranih kola četvrta su momčad turskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider