Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Slaven zabio prvi gol iz igre poslije 458 minuta, Dabro ušao na poluvremenu i okrenuo rezultat

Nogometaši Lokmotive pobijedili su Slaven Belupo 3:1 u 29. kolu Prve HNL.

 

Zagrebačka Lokomotiva je u ponedjeljak u zadnjoj utakmici 29. kola Prve HNL sa 3-1 kod kuće svladala Slaven Belupo i skočila na peto mjesto na ljestvici.

 

Iako je Slaven poveo pogotkom Ante Crnca na kraju prvog poluvremena, Lokomotiva izjednačuje nakon jedanaesterca kojeg je u 48. minuti izveo Dabro. On je u 77. minuti povećao na 2-1, a Aliyu je zaključio pobjedu Lokomotive u sudačkoj nadoknadi na kraju utakmice.

gol expired Ključni trenutak derbija: Zašto je kazneni udarac uzeo Mijo Caktaš? divider

Lokomotiva u prvih desetak minuta ima veći posjed, u 12. minuti lopta dolazi do Pivarića koji iz kaznenog prostora puca preko gola. Četiri minute kasnije puca Marić, ali loptu hvata Sušak

Slaven poveo prvim golom u HNL-u iz igre poslije 458 minuta

Tek nakon pol sata igre u prvom poluvremenu Slaven dolazi u priliku, Bosec je došao s lijeve strane i pokušao je ubaciti, ali ga blokira Salihu. Minutu prije kraja prvog poluvremena, Brković je pucao s 20-ak metara, ali je lopta otišla preko gola.

gol expired Ziheraškom igrom teško se ruši Dinamo: Bjelica izvan rezona s Caktašom, Dambrauskasov Hajduk nema petlju divider

Na samom kraju poluvremena, Kačavenda se našao sam na 11 metara, ali je preslabo pucao. No, nakon toga u sudačkoj nadoknadi Slaven dolazi u vodstvo, a strijelac je Ante Crnac glavom i to nakon ubacivanja Bogojevića.

Dabro okrenuo u nastavku

Odmah na početku drugog poluvremena, nogometaši Slavena prave prekršaj na Kulenovića koji je srušen u kaznenom prostoru i sudac dosuđuje jedanaesterac za domaću momčad, a s bijele točke je precizan Dabro. Pet minuta kasnije Dabro ima priliku, puca s pet metara ali brani vratar Slavena. Lokomotiva nastavlja s pritiskom, prema golu Slavena su pucali dva puta Aliyu, Kačavenda i još jednom Dabro.

gol expired Nenad Bjelica: ''Imali smo bolje šanse, ali da, Hajduk ih nije ni imao'' divider

Slaven dolazi u priliku u 70. minuti kada je Bosec zapucao prema golu Lokomotive, ali je pogodio stativu.

Dabro zabija i drugi gol za Lokomotivu, najprije u 75. minuti puca glavom preko gola, ali je onda vije minute kasnije precizan i Lokomotiva vodi 2-1.

Aliyu potvrdio pobjedu

Lokomotiva ne posustaje i u 85. minuti Soldo ima dobru priliku, ali ne uspijeva zabiti, a onda u sudačkoj nadoknadi Aliyu zabija za 3-1 i to nakon što se našao sam pred vratarom Slavena.

Zahvaljujući ovoj pobjedi Lokomotiva je skočila sa šestog na peto mjesto, dok je Slaven Belupo ostao na sedmom mjestu.

Utakmicu je na stadionu u Kranjčevićevoj pred oko 500 gledatelja sudio Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

Lokomotiva - Slaven Belupo 3-1

Strijelci: Dabro (48, 11 m; 77; Aliyu 90/ Crnac 45) 

Lokomotiva - Slaven 1:1 (Dabro '48.)

Lokomotiva - Slaven 2:1 (Dabro '77.)

Lokomotiva - Slaven 3:1 (Aliyu '93.)

 

Tablica Prve HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider