Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudo od igrača

Najtraženiji talent svijeta odlučio gdje će nastaviti karijeru: Spreman je potpisati za njih bez obzira na sve

Prema zadnjim informacijama Sky Sportsa, mlada zvijezda Ajaxa Matthijs de Ligt spreman je potpisati za Barcelonu.

Matthijs de Ligt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

19-godišnji centralni branič Ajaxa Matthijs de Ligt smatra se jednim od, ako ne i najboljim mladim talentom na svijetu. Unatoč njegovim godinama, daroviti stoper već se etablirao na klupskoj razini s Ajaxom, a na međunarodnoj sceni s Nizozemskom.

De Ligtova kombinacija fizičkih predispozicija, atleticizma, agresivnosti, čitanja igre i sposobnosti s loptom daju paket modernog centralnog braniča. Zapravo, Nizozemac je vrlo impresivan u ranoj fazi karijere te je prošle godine izabran za najmlađeg kapetana Ajaxa u povijesti, i prvim braničem ikada koji je osvojio nagradu Golden Boy.

Matthijs de Ligt (Foto: AFP) Barcelona gubi utrku za stoperom budućnosti: U igru se uključili City, Juve, Bayern i Liverpool? divider

S obzirom na to da se radi o izvanrednom mladom igraču, ne čudi velik interes najboljih europskih klubova, a potencijalnim destinacijama označeni su Barcelona, Bayern München, Juventus i Liverpool. Međutim, čini se kako je Barca najbolje pozicionirana za njegove usluge.

Prema Skyu, nema sumnje da će se De Ligt pridružiti Barceloni, bez obzira na interes engleskog ili bilo kojeg drugog kluba. I unatoč ozbiljnim tvrdnjama agenta Mina Raiole, koji je pokušao udaljiti De Ligta od Nou Campa u pokušaju da osigura veći financijski paket.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider