Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupština HNS-a

Žustre reakcije Šukera: Komentirao Hajduk, suđenje i popis reprezentacije

Održana je redovna skupština HNS-a na kojoj je Davor Šuker komentirao aktualne događaje u domaćem nogometu.

Davor Šuker (Foto: HNS) (Foto: HNS)

I ova skupština HNS skrenula je u smjeru žustrih reakcija predsjednika Davora Šukera. Posebno na račun Hajdukovih predstavnika koji su bojkotirali Skupštinu.

"Prirodno znamo Hajdukova razmišljanja, prirodno znamo i naša razmišljanja, ali ako se od 10 poziva ne dođe ni na jedno od tih 10, onda nešto ne štima u njima. E, sad koji su to problemi, vrijeme će pokazati tko je bio u pravu. Ali, mislim da, iz godine u godinu Hajduk je sve jači i to je ono što nas raduje", rekao je Davor Šuker.

"Mogu kazati da nam je žao što predstavnici Hajduka nisu došli iz razloga što je ovo mjesto gdje svatko, uključujući i Hajduk, koji možda u nekim stvarima misli drukčije, ima mjesto i vrijeme kada može izreći svoje stavove", rekao je Damir Vrbanović.

A svoje stavove oko popisa Zlatka Dalića za utakmice u SAD-u zorno je iskazao NK Osijek. U dva priopćenja otvoreno su iskazali svoje nezadovoljstvo, no Šuker je po ovom pitanju bio prilično miran.

"Sigurno da izbornik Dalić ima neograničeno povjerenje i to smo vidjeli danas na Izvršnom odboru, gdje smo razgovarali i dali mu potpunu potporu. Ne bih ulazio u ove manje sitnice. Svatko ima svoje mišljenje i može ga iznijeti. Ne vidim da je to začahureno, da je to nešto protiv", kazao je Šuker.

Ali predsjednik je ipak imao nešto protiv pitanja da javnosti objavi popis gostiju koje je HNS vodio na utakmice u SAD.

"To prepustite nama. Volio bih kad bi napravili ispitivanje koliko drugi Savezi u Hrvatskoj imaju svoje budžete i koga vode. Najvažnije je da je sve transparentno i da se vidi. A sad, što bi mi trebali reći tko je bio, dajte mu putovnicu, dajte broj i koliko je potrošio tamo."

Nakon derbija Dinama i Rijeke opet se aktualizirala stara boljka: problemi sa sucima.

"Vi ste već napisali da VAR treba uvesti u Hrvatsku. Pa da! Al prvo ga treba 'apruvati' FIFA, UEFA i to košta. A ne košta što netko kaže, čovjek na svakom igralištu u nekom kombiju tamo. Dajte malo, uozbiljimo se i pričajmo o nogometu."

Inače, da podsjetimo, ideja o dodatnom sucu u kombiju nije potekla od novinara već od šefa sudačke komisije HNS-a Ante Kulušića. No zato se HNS još jednom pohvalio renovacijom travnjaka u šest prvoligaških klubova, pa bi barem problemi s terenima trebali nestati u sljedećoj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider