Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bura nakon derbija

Šefovi sudaca i HNS-a najavljuju videotehnologiju: "Zadovoljni smo suđenjem"

Dan nakon burnog derbija održan je sastanak o suđenju u Hrvatskom nogometnom savezu. Što na sve kaže predsjednik sudačke organizacije?

Tihomir Pejin okružen igračima Hajduka (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Nekažnjeno igranje rukom Hajdukova vratara Karla Letice, nakon kojega je Hajduk zabio pobjednički pogodak, i onda jedanaesterac za Dinamo nakon nedosuđenog prekršaja Dinamova napadača, obilježili su jučerašnji derbi.

„Kada nakon derbija opet moramo pričati o sucima i sudačkim pogreškama, govorimo o onoj dubinskoj truleži i problemima. O tome stalno apeliramo i o tome stalno govorimo“, kazao je predsjednik Hajduka Ivan Kos nakon utakmice.

Priča dobiva poseban ton jer je sudac bio Tihomir Pejin, čovjek koji je već bio suspendiran zbog nedosuđenog jedanaesterca na utakmici Lokomotiva - Hajduk, i koji je propustio kazniti Soudanija za onaj notorni udarac prošlog proljeća.

Dan nakon burnog derbija održan je sastanak o suđenju u Hrvatskom nogometnom savezu. Što na sve kaže predsjednik sudačke organizacije?

Ante Kulušić zaključuje: "Sudac je u obje situacije teško oštetio i Dinamo i Hajduk. Međutim, Kulušić brani suca." Kaže: "Greške se događaju." I zato nudi: skoro uvođenje videotehnologije.

„Ova dva detalja sigurno bi mogao vidjeti sudac koji bi sjedio u reportažnim kolima i danas ne bi imali što imamo“, kazao je Kulušić za Dnevnik Nove TV.

Tihomir Pejin okružen igračima Hajduka (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL) Tihomir Pejin okružen igračima Hajduka (Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Međutim, da su hrvatski suci tako dobri, bolje bi kotirali u inozemstvu, poput Mažića iz Srbije ili Skomine iz Slovenije. Pa i bez videotehnologije, nešto treba poduzeti.

Razmatraju li se neke druge opcije? Vidjeli smo i da je predsjednik Rijeke Damir Mišković svojevremeno dao ostavku zbog problema sa suđenjem. Najavljivao je promjene u sudačkoj organizaciji, je li se o tome razgovaralo?
„Ne, o tome se uopće ne razgovara, hrvatska sudačka organizacija zadovoljna je sa suđenjem“, odgovorio je Kulušić.

Po drugo mišljenje otišli smo do jednog od šefova HNS-a Marijana Kustića, ali i on kaže: suđenje se pod Kulušićevim vodstvom posljednju godinu - popravilo.
„Tada je gospodin Kulušić preuzeo vođenje sudačke organizacije do kraja sezone i znamo da je sve prošlo u najbolje redu te da nije bilo nekih većih pogrešaka“, kaže Kustić.

Pa ipak, mogući su i novi potezi i promjene u sudačkoj strukturi. Samo: ne u ovom trenutku.
„Ne treba smjenjivati suce na početku drugog dijela sezone, bolje je pričekati kraj sezone, pa onda podvući crtu i vidjeti što i kako dalje“, zaključio je Kustić.

Suđenje u HNL-u mora biti bolje. Valjda će u HNS-u nešto zaista i poduzeti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider