Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skroz čudno

NK Osijek se naslađuje nakon poraza Vatrenih: Bocnuli izbornika Dalića

Iz Gradskog vrta stiže novo priopćenje vezano uz odluke izbornika Zlatka Dalića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su dosta negativno prokomentirali popis izbornika Zlatka Dalića za prijateljske utakmice s Peruom i Meksikom, u nogometnom klubu Osijek ponovno su se oglasili.

I opet se miješaju u izbornikov odabir igrača, i to usred mini-turneje po SAD-u i samo dva dana uoči dvoboja s Meksikancima.

Podsjećamo, nakon Dalićeve objave popisa, u Gradskom vrtu su žestoko reagirali smatrajući "neopravdanim to što na popisu od 29 igrača nema nijednog iz Osijeka". Smatraju da imaju igrače koje treba isprobati u reprezentaciji, ali Dalić se s tim nije složio, iz razloga jer je odlučio pozvati najbolje.

Hrvatska je u najjačem sastavu protiv Perua odigrala loše i izgubila, a nakon što je izbornik Dalić odlučio dati slobodno šestorici prvotimaca uoči susreta s Meksikom, stiglo je novo, puno opširnije priopćenje iz Gradskog vrta.

Tekst kojeg je Osijek objavio prenosimo u cijelosti:

"Ljubitelji nogometa u Hrvatskoj zasigurno sa zanimanjem prate svaki nastup naše najbolje nacionalne vrste, pa tako i prijateljske oglede koje Vatreni ovih dana imaju u Sjedinjenim Američkim Državama. Onaj prvi nije bio rezultatski uspješan, budući da je Hrvatska poražena protiv Perua s 2:0, u susretu u kojem su Dalićevi izabranici bili daleko od one razine na kojoj ih svi želimo vidjeti na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Gledajući nastup u Miamiju, a u kontekstu onoga što našu reprezentaciju očekuje u utorak protiv Meksika, ne možemo se oteti dojmu da je izbor igrača za ovu mini-turneju po SAD-u ipak trebao biti nešto drukčiji...

Dalić nije dobio ono što je želio

Naravno da poraz u bilo kojem prijateljskom ogledu nije razlog za pretjeranu zabrinutost, no izbornik Zlatko Dalić ipak nije dobio ono što je želio. A ostaje upitno hoće li neke bitnije spoznaje dobiti i u drugom nastupu, 27. ožujka u Dallasu. U dogovoru s njihovim klubovima, predstojećeg ogleda s Meksikancima oslobođeni su Subašić, Modrić, Mandžukić, Perišić, Brozović i Kalinić koji su se vratili na europski kontinent.

Nismo baš sigurni da im je uopće i trebao odlazak u Ameriku, izuzev ugodnog druženja s hrvatskim iseljenicima u dalekome svijetu i nekoliko ležernijih dana, izvan onog uobičajenog drila koje bi imali na treninzima u Realu, Juventusu, Interu, Milanu ili Monacu... I stoga smo uvjerenja da je stručni stožer ipak trebao drugačije birati igrače za ove dvije kontrolne utakmice. Posebice jer je teško govoriti o nekakvom uigravanju liniju za ono što nas čeka u Rusiji, budući da čak šestorica iznimno važnih protagonista neće zaigrati u Dallasu.

Dobar primjer iz svibnja 2017.

Prigodu je Dalić mogao pružiti i najistaknutijim akterima HNL-a, koji bi izbornikov poziv doživjeli kao veliku nagradu za svoje igre u domaćem prvenstvu i svakako bi s ogromnim motivom dočekali šansu u reprezentaciji. Ne dvojimo da bi to utjecalo i na sami pristup našem ligaškom natjecanju za koji često govorimo da mu treba osigurati kvalitetniji i bolji tretman u svakom pogledu. Nastupi poput ovih u Miamiju i Dallasu idealna su prilika upravo za testiranje onih potencijalnih reprezentativaca koje stručni stožer naše A selekcije također ne smije ispustiti iz vida.

Sjetimo se samo susreta s Meksikancima, odigranom krajem svibnja prošle godine u Los Angelesu. Tada je momčad pod vodstvom bivšeg izbornika Ante Čačića bila sastavljena upravo od igrača iz domaćeg nogometnog okruženja koji su svladali favoriziranog, gotovo sasvim kompletnog protivnika s 2:1. I to je argument više za tezu da je u SAD, osim trećeg vratara Livakovića i stopera Nižića, trebalo povesti barem još nekolicinu onih koji se stalno dokazuju u HNL-u. Nadamo se da nećemo morati čekati sljedećeg izbornika kako bi se to ubuduće, u sličnim prigodama, i dogodilo...", stoji na službenoj stranici Osijeka.

Koliko igrača iz HNL-a treba biti pozvano u reprezentaciju Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider