Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čuješ li ovo, luka?

Sjećate se ovog Zagrepčanina? Modrić ga može dostići tek kad završi karijeru

Luka Modrić s 35 godina igra nogomet na najvišoj mogućoj razini.

On što je stariji, to je bolji. I za Real i za reprezentaciju, bez obzira na to kakve mu kvrgave lopte život slagao, on će ih redovito sve... smjestiti točno tamo gdje on želi. Luka Modrić to je dokazao i u El Clasicu u kojem je, kako kruži društvenim mrežama, vratio Barcina vratara Neta - u bruto.

Bivšeg lijevog beka Dinama, Trabzonspora i Wolfsburga Hrvoja Čalu i Luku Modrića veže 20-godišnje prijateljstvo, od mladih Dinamovih uzrasta.

gol expired Modrić razočarao Engleze koji ga obožavaju: Ispričao i anegdotu s Abramovičem i jahtom divider

"Nije nitko nikad razmišljao da bi mogao postići ovo što je postigao. To je strašno, to je fenomenalno, ali se uvijek vidjelo da ne voli izgubiti. Sve će dati od sebe, bio to nogomet, karte, pikule, bilo što... Ima taj mentalitet i kad se sad pogleda unazad, nije ništa ovo meni čudno da je on ovoliko postigao."

Čale ističe kako je Modrić jednako kompetitivan i danas kada igraju tenis.

"Mogu sad slobodno reći da me ne može dobiti, ali vidim da grize, da je opasan, da će biti jako, jako opasan kad završi karijeru."

I ne možete reći sa sigurnošću da vas neće jednog dana prestići?

"To nikako. Nema šanse, već vidim da će imat tim cijeli oko sebe..."

gol expired Realov tinejdžer na simpatičan način ismijao Modrićevu pogrešku: "Smiri se, još sam vani tatice" divider

Nikola Jurčević niz je godina Modrića pratio u reprezentaciji kao pomoćnik izbornika Bilića i sjeća se kako ih je odmah oduševio.

"Komentirali smo: on kao da ima oči na leđima, vidi sve, u pravom trenutku odigrava. Ima reakciju za svaku situaciju i bili smo sigurni da se radi o jednom posebnom igraču koji će napraviti veliku karijeru."

U toj velikoj karijeri Modrić je razbio i tzv. prokletstvo Realove desetke jer poslije Luisa Figa, a to su većinom svjetske klase od Robinha, preko Sneijdera, Ozila i Jamesa Rodrigueza, nitko nije ostavio tako dubok trag kao Luka.

"Kada bi trebao opisati Luku Modrića u tri riječi: skroman, samozatajan, genijalan'', poručio je za kraj Jurčević. Tteško je ne složiti se s time.

Analiza Dalićeva popisa 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider