Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKA PRILIKA

Sjajna vijest za Dinamo iz UEFA-e: Evo zašto ove sezone naslov prvaka vrijedi puno više

Dinamo bi ako osvoji naslov mogao jako profitirati.

Ždrijeb Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvak Dinamo u sezonu će za manje od dva tjedna ući derbijem na Maksimiru protiv najvećeg rivala Hajduka.

Splićani bi uz nekoliko pojačanja, od kojih je najzvučnije Ivan Perišić, mogli zaprijetiti Modrima, no upravo je iz UEFA-e stigla potvrda zbog koje će zagrebački klub dodatno zapeti u borbi za titulu.

U Hrvatskoj za to šanse zasad ima samo Dinamo

Naime, UEFA je uvela neke promjene u vezi s izravnim plasmanom u Ligu prvaka. Ako osvajač Lige prvaka bude klub koji se plasirao u to natjecanje preko domaćeg prvenstva, izravni plasman u grupnu fazu dobit će najbolje rangirani prvak u pretkolima.

Dinamov grb U Dinamu pred Superkup kasne plaće? Uskoro stižu spasonosni milijuni divider

''Dinamo je naš jedini klub koji trenutačno može kandidirati za tu poziciju'', piše poznati nogometni zaljubljenik u nogomet, profesor Tomislav Globan, te dodaje:

''Ako osvajač Europske lige bude klub koji se plasirao u Ligu prvaka preko domaćeg prvenstva, onda će izravan plasman u Ligu prvaka dobiti najbolje rangirani klub iz pretkola, ali ne samo iz tzv. puta prvaka nego i dijela iz kojeg dolaze klubovi iz jačih liga koji nisu prvaci svojih zemalja.

Dinamo ima konkurente za tu poziciju

Dinamo bi tako u slučaju dobre europske sezone možda bio u poziciji da osvajanjem naslova prvaka Hrvatske izbori izravni plasman u Ligu prvaka za godinu dana.

Trenutačno ima jakog konkurenta u ukrajinskom Šahtaru, koji je najveći kandidat za tu poziciju ukoliko osvoji naslov, ali vidjet ćemo kako će se odviti ova sezona.

U svakom slučaju, ovo je velika vijest za klubove poput Dinama, ne samo za ovu nego i za naredne sezone.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider