Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
snimke iz portugala

Sjajna atmosfera u Lisabonu, navijači Dinama poručuju: "Ovo nam nije zadnje gostovanje!"

U Lisabonu se očekuje oko 1500 navijača Dinama.

Galerija Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr) +2 Navijači Dinama u Lisabonu (GOL.hr)

Navijači Dinama polako se okupljaju na ulicama i trgovima Lisabona uoči utakmice Benfice i Dinama u osmini finala Europske lige.

Portugalci procjenjuju da će oko 50.000 navijača napuniti tribine prekrasnog stadiona Luz, a među njima će biti oko 1500 navijača Dinama.

Kamere Nove TV uhvatile su navijače u veselom raspoloženju. Modri navijači su optimistični i nadaju se da im ovo neće biti posljednje ovosezonsko putovanje s voljenim klubom.

"Bili smo i u Plzenu, a nadamo se da ćemo ići još negdje na još jednu tekmu", rekao je Danko iz Zagreba, koji se pojavio s posebno dizajniranom majicom s brojem 49 - toliko je godina Dinamo čekao europsko proljeće.

Završena Dinamova europska bajka: Benfica slavila tek nakon produžetaka! Jonas (Foto: AFP) Jonas (Foto: AFP)

Navijači uživaju u sunčanom danu u Lisabonu

"Nadam se da neće završiti danas, imamo šanse i dobar rezultat, sve ovisi kakvo će biti raspoloženje. Mislim, raspoloženje kod nas će biti dobro", dodao je uz osmijeh.

"Plzen - Lisabon - London, mislim da je to OK. Uz Dinamo svugdje! Došli smo na tri dana, sutra ćemo biti turisti", dodao je njegov prijatelj Ivica. Boje li se za svoju sigurnost zbog prijateljstva navijača Benfice ili Hajduka? "Ma, ne, nadam se da neće biti problema", rekao je.

Može li Dinamo izdržati u Lisabonu i proći u četvrtfinale Europske lige?

Ukupno glasova:

"Uživamo! Zar možda izgledamo kao da nam je loše?", poručila je nasmijana ekipa koja na suncem okupanoj terasi lisabonskog kafića krati vrijeme do utakmice. Lisabon je dan utakmice dočekao tipično južnjački. Mirno i uspavano, bez imalo stresa. Utakmica je tek u 20 sati po lokalnom vremenu i ima dovoljno vremena za ''buđenje''.

"Idemo po četvrtfinale"

"Lisabon je predivan grad, ali nažalost Dinamo i reprezentacija ovdje nikako da pronađu sreću. Mislim da je stigao trenutak da se i mi ovdje veselimo nakon jedne utakmice," kazao je za Hinu Igor, koji je s prijateljima stigao još u utorak.

"Bitno je da dečki daju sve od sebe i odigraju pravu mušku utakmicu. Nemaju što izgubiti, već je plasman u osminu finala veliki uspjeh," dodao je Mihael koji je na utakmicu stigao iz Njemačke.

Navijači Dinama za sada se šeću gradom u manjim grupama bez obilježja i navijačkih pjesama.

"Nije ovo cirkus koji ide uze reprezentaciju," dodao je Neven sa smiješkom.

Iz Dinama su izdali priopćenje navijačima s uputama kako bi im olakšali snalaženje u gradu, ali i dolazak na stadion.

gol expired Postave, taktika i najkritičnije točke: Ishod povijesne utakmice ovisi o jednom pitanju! divider

gol expired Luz neće biti pun, jedini Portugalac u HNL-u upozorio Benficu: Objasnio zašto Dinamo može proći divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider