Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golgeterska predstava

Sjajan uvod u Boxing Day: Zabio hat-trick bivšem klubu za potpuni preokret

Chris Wood upisao je hat-trick protiv Newcastlea na utakmici 19. kola Premier lige.

Chris Wood (Foto: Afp)

Odigrana je prva od pet utakmica engleske Premier lige na Boxing Day, nogometaši Nottingham Foresta svladali su Newcastle u gostima rezultatom 1:3, a junak susreta bio je Chris Wood.

Domaćini su poveli u 23. minuti preko Alexandra Isaka, koji je bio precizan s bijele točke, no onda je uslijedio potpuni preokret na krilima 32-godišnjeg napadača s Novog Zelanda.

Mislav Karoglan Trener Hajduka najavio zimski mercato: Evo što je s Kalinićem i Perišićem divider

Pred sam odlazak na poluvrijeme Wood je poravnao rezultat na 1:1, a onda je sjajno otvorio drugi dio susreta. Prvo je u 53. minuti zabio za 1:2, ponovno na asistenciju Elange, a u 60. minuti protiv svog bivšeg kluba stigao je do hat-tricka. 

U 16 odigranih susreta Wood je ove sezone upisao četiri ligaška pogotka, a čak tri protiv Newcastlea čiji je dres nosio od siječnja 2022. godine, kad je stigao iz Burnleyja za 30 miljiuna eura, do siječnja 2023. godine kad je otišao na posudbu u Nottingham. Oni su ga ljetos potpuno otkupili za odštetu od 17 milijuna eura.

S ovom pobjedom Nottingham se popeo na 16. mjesto sa 17 bodova, dok su Svrake ostale na sedmom mjestu s 29 osvojenih bodova.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider