Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lopta drži crtu!?

Sjajan gol i odlična partija Rokasa Pukštasa: Pogledajte majstoriju i spornu situaciju

Mladi Hajdukov igrač Rokas Pukštas postigao je atraktivan gol i odigrao odličnu partiju protiv Varaždina...

Rokas Pukštas (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Hajduk je protiv Varaždina poveo 1:0 u 35. minuti atraktivnim golom Rokasa Pukštasa. Benrahou je u zadnji čas stigao loptu na korner-crti i centrirao s desne strane pred vrata Varaždina. Pukštas je natrčao i sjajno se snašao.

Vanjskim dijelom kopačke, djelomično i petom, efektno je skrenuo loptu iznad glave Olivera Zelenike, koji se raširio i pao dolje.

VAR je pregledavao situaciju zbog mogućnosti da je lopta pobjegla Benrahouu izvan terena. Zaključak je bio da lopta nije prešla granicu terena.

Dojam je sa snimke da lopta drži crtu mali djelićem, a znamo da lopta mora proći crtu punim obujmom da bi bila izvan terena. Čini se da je sve regularno, ali vidjet ćemo što će reći sudačke analize i kada vidimo situaciju iz nekog drugog kuta.

Gol Pukštasa i cijelu akciju pogledajte OVDJE

Kako god, Rokas Pukštas odigrao je odličnu utakmicu, vjerojatno je bio najbolji igrač na terenu. Sudjelovao je u akciji i kod drugog gola Hajduka. Pucao je glavom nakon kornera Benrahoua, Zelenika je obranio, a poslije je Zvonimir Šarlija ubacio loptu u mrežu.

Hajduk je 3:0 poveo golom Filipa Krovinovića i tu je utakmica definitivno prelomljena. Tada je bilo jasno da će Splićani upisati još jednu pobjedu i povećati prednost na ljestvici. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider