Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nasljednik Antonia Contea

Perišić i Brozović dobili su novog trenera: Radi se o golgeteru koji je vječito bio u sjeni starijeg brata

Klupu milanskog Intera preuzeo je 45-godišnji stručnjak koji je imao bogatu igračku karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Simone Inzaghi je novi trener Intera, objavio je danas milanski klub na svojoj internetskoj stranici.

Nakon što su sporazumo raskinuli suradnju s Antoniom Conteom, Inter je i službeno dogovorio suradnju s dosadašnjim trenerom rimskog Lazija na dvije godine. Odnosno, do lipnja 2023. godine.

Pet godina proveo na klupi rimskog Lazija

Na klupi rimskog kluba proveo je pet godina, a u tom je periodu osvojio jedan Kup Italije i dva Superkupa. Prošlu sezonu je okončao na šestom mjestu prvenstvene ljestvice, što znači da će Lazio naredne sezone igrati Europsku ligu.

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Ancelottija čeka teška drama: Koje će senatore Reala potjerati? S Modrićem ima jedan problem, tri su zvijezde na udaru divider

Trenersku karijeru je započeo 2010. godine u omladinskom pogonu Lazija, a 2014. godine je preuzeo mladu momčad rimskog kluba koja se natječe u Primaveri. S njima je osvojio dva Kupa i Superkup, a onda je dvije godine kasnije preuzeo i prvu momčad Lazija.

Na klupi prve momčadi u 242 utakmice, upisao je 129 pobjeda, 43 remija i 70 poraza.

Kao igrač, najveći je trag ostavio u Laziju s kojim je osvojio nekoliko trofeja, među kojima se izdvaja titula nacionalnog prvaka 2000. godine.

Vječito u sjeni starijeg brata

Osim toga, u povijest se upisao kao najbolji europski strijelac u povijesti kluba i kao jedini talijanski igrač koji je postigao četiri pogotka u utakmici Lige prvaka, Lazio - Marseille, kada je rimski klub slavio s visokih 5:1.

Unatoč svim postignućima, vječito je bio u sjeni starijeg brata Pippa Inzaghija, proslavljenog napadača Milana koji je bio specifičan po svome stilu igru i proslavi pogotka. Prozvan je majstorom kaznenog prostora, ali i napadačem koji je rođen u zaleđu.

Za kraj, dodajmo kako je Simone Inzaghi u dresu talijanske nogometne reprezentacije upisao tri nastupa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider