Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frcat će iskre

Ancelottija čeka teška drama: Koje će senatore Reala potjerati? S Modrićem ima jedan problem, tri su zvijezde na udaru

Carla Ancelottija dočekati će u Realovoj svlačionici brojni senatori koje poznaje još iz prvog mandata…

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Carlo Ancelotti održao je prvu press-konferenciju po povratku na klupu Real Madrida. Talijan je poslao poruku da su s njegovim povratkom na klupu Kraljevskog kluba najsretniji veterani, igrači koji su s njim dijelili svlačionicu u prvom mandatu (2013. -2015.), koju je obilježila La Decima

Kada je Ancelotti 2013. potpisao za Real Madrid, u svlačionici je zatekao starog poznanika iz vremena kada je vodio Milan – slavnog Brazilca Kaku.

Kakin učinak u tom trenutku nije budio optimizam da se može vratiti u staru formu. Ancelotti je prvo porazgovarao s čelnicima kluba i nakon toga je podigao rampu za Brazilčev odlazak. Vrijeme je pokazalo da je bio u pravu.

Glavobolje za Ancelottija

Sada se povijest ponavlja. Zapravo ga čeka puno teža glavobolja. Tri su igrača u sličnoj situaciji kao onomad Kaka - Isco, Marcelo i Gareth Bale. Sva trojica imaju više-manje veliku karijeru, bili su presudna u prvoj fazi Realove šampionske ere, ali Ancelotti je tu jasan.

"Bez potrebnog stava i bez dobrih igara nema se što učiniti."

Ancelotti šalje poruku da ga emocije prema starim prijateljima neće omesti u slaganju nove momčadi. Talijanu je jasno da bi to moglo biti pogubno.

gol expired Strupar za GOL.hr: Tajnik Genka otkrio mi je što je De Bruyne radio poslije finala Lige prvaka divider

"Poznajem ih dobro i znam kako ih motivirati, ali postoji sudac koji diktira: teren. Vidjet ćemo."

U Baleovom slučaju to je bilo eksplicitnije jer ga je u Engleskoj viđao tijekom cijele sezone.

"Bale nije puno igrao u Premierligi, ali zabio je puno golova. Pogotovo u posljednjim utakmicama, kada je imao priliku igrati s više kontinuiteta. Vrati li se u Real i ako bude motiviran, može si kreirati sjajnu sezonu."

Tri zvijezde, 50 milijuna eura plaće

Realova nakana je pronaći rješenje s igračima kojima istječe ugovor sljedeće godine. Marcelo i Isco u očitom su padu i pitanje je mogu li se vratiti na nekadašnje kote? Teško. Bale bi možda i mogao, još uvijek zna bljesnuti, no kod njega je pitanje pristupa. Pitanje je igra li se Velšaninu još ozbiljan nogomet ili bi radije prešao na golf?

Kako god, Real bi ih se rado riješio već ovog ljeta. Jasno je zbog čega – samo na plaćama uštedio bi 50 milijuna eura. Međutim, to neće biti lako, jer nema baš klubova koji se nude preuzeti njihova potraživanja.

Jeste li zadovoljni remijem protiv Armenije?

Ukupno glasova:

Ancelotti takvih problema neće imati s hrvatskim kapetanom Lukom Modrićem. On je još uvijek na visokoj razini, bio je jedan od najboljih igrača Reala prošle sezone. Zbog toga je i dobio produljenje ugovora na još jednu godinu, iako je zagazio u 37. godinu života.

"Ancelottijev jedini problem će biti kako dozirati Hrvata da ponovi igre iz prošle sezone“, ističe Marca secirajući trenutačni roster Kraljevskog kluba.

Modrić nedodirljiv

„Modrić će i kod Ancelottija biti kapetan bez trake. Uopće nema sumnje da će imati status nedodirljivog", zaključuje Marca.

Sa Sergijom Ramos drukčija je priča. Ancelotti bi jamačno htio zadržati kapetana, ali Ramos uporno ne pristaje na smanjenje plaće od deset posto. Očito se radi o principima. Budući da obje strane ne popuštaju, As piše da je izvjesno kako će Ramos napustiti Real.

Karim Benzama će i sljedeće sezone biti glavni igrač Reala. Toni Kroos također je siguran. Uz Modrića, to su veterani koji će sačinjavati kralježnicu momčadi i sljedeće sezone. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider