Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Sanjao sam..."

Prepoznajete li ga? Poznati Vatreni objavio fotografiju u najdražem dresu iz dječačkih dana

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u konačnici nije završio u klubu za kojeg je navijao od malih nogu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko na Instagramu je objavio svoju fotografiju u dresu Hajduka.

Poput svih ostalih dječaka u Zadru u to doba, krajem 90-ih i početkom 2000-ih, san da će jednog dana zaigrati za Hajduk imao je i Vrsaljko.

"Bio sam navijač Hajduka, ni za što drugo nisam znao. Sanjao sam da igram za Hajduk", prepričao je svojedobno današnji desni bek Atletico Madrida.

"Htjeli su da budem njihov gost na Turniru Darko Mateša u Zagrebu, proglašen sam najboljim igračem, potom sam kao gost Hajduka igrao i u Osijeku. Otac i ja spremili smo stvari, ujutro trebali krenuti u Split, ali nam je, jednostavno, javljeno da se to ne može realizirati. Razlog je bio što se Uprava Zadra nije dogovorila s Upravom Hajduka. Potom su zvali tatu iz Dinama Božidar Šikić i Jozo Bandić. Zdravko Mamić imao je moć da tu situaciju riješi, čvrsto su stali iza mene i to je razlog zašto sam postao igrač Dinama. Prije nego što sam dobio pravo nastupa, morao sam mjesec dana pauzirati", otkrio je Vrsaljko.

gol expired Nogomet se vratio u Hrvatsku: Pogledajte kako je to izgledalo divider

U Dinamovu omladinsku školu stigao je 2006. godine, kao 14-godišnji dječak.

Umjesto u Hajduku, Vrsaljko je seniorsku karijeru započeo u Dinamu iz kojeg se kasnije prodao u Genou. Igrao je još i za Lokomotivu (na posudbi iz Dinama), Sassuolo, Inter (na posudbi iz Atletica), a danas je u madriskom klubu s kojim je ugovorno vezan do 30. lipnja 2022.

Navijači Hajduka nisu ga tako imali priliku upamtiti po dobrim igrama u bijelom dresu. Štoviše, u sjećanju im je najviše ostao po onom igranju rukom na derbiju na Poljudu u veljači 2013. godine, kada se u maniri vrhunskog vratara bacio i zaustavio udarac Tina Svena Sušića, a sudac Bebek neshvatljivo nije dosudio jedanaesterac za Splićane, propustivši isključiti Vrsaljka (koji je u tom trenutku već imao žuti karton).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider