Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komedija na Camp Nouu

Simboli Barcine propasti i Bayernove dominacije: Fićo s fudbalerkom i avion koji prijeti Vatrenima

Bayern je još jednom isprebijao Barcelonu i zorno pokazao što Kataloncima nedostaje da bi se vratili u europski vrh…

Hector Bellerin i Alphonso Davies (Foto: Afp)

Bayern je postao noćna mora za posrnulu Barcelonu. Bavarci su u međusobnim obračunima slavili šest puta zaredom, i to s ponižavajućom gol-razlikom 22:4.

gol expired Zlatko Dalić otkrio koliko će Modrić još igrati za Hrvatsku: "Uvjeren sam u to" divider

Dublji su uzroci ovakvog ponižavajućeg skora Barcelone protiv Bayerna posljednjih godina. Nakon posljednje utakmice katalonski mediji simboličnu razliku pronašli su u Barcinom desnom beku Hectoru Bellerinu i Bayernovom lijevom bočnom Alphonsu Daviesu.

Kanadskog reprezentativca nazvali su avionom, a onda bi Bellerin mogao biti fićo. Bellerin je odigrao katastrofalnu utakmicu, u katalonskim medijima označen je glavnim krivcem za još jedan poraz Barcelone u posljednjem međusobnom ogledu u Ligi prvaka.

Avion i fićo s fudbalerkom

S obzirom na to što su mu radili napadači Bayerna, ponajviše Sadio Mane, ne čudi što je postao predmet sprdnje na društvenim mrežama. Komičan dojam pojačao je imidžom klasičnog nogometaša iz 80-ih.

Fudbalerka i brčići sami od sebe tjeraju osmijeh na lice, a još kada ga Bayernovi sprinteri onako pretrče i izvozaju, sve se pretvara u komediju. Katalonski Sport ističe da motoričke razlike između Bellerina i Daviesa najbolje oslikavaju aktualni trenutak Barcelone i Bayerna.

Ivica Ivušić, Josip Šutalo i Martin Erlić Ivica Ivušić: "Još čekam Dalićev poziv za Svjetsko prvenstvo" divider

Kad god bi upalio motore i krenuo naprijed, Kanađanin bi sijao paniku u redovima Barcelone, dok je Bellerin na suprotnoj strani izgledao kao da trči s vrećom cementa na leđima.

Kada Bellerinu, primjerice, dodate još i Sergija Busquetsa, senatora Barcelone i vjerojatno jednog od najsporijih nogometaša današnjice, ili Gerarda Piquea, koji je, doduše, u srijedu odgledao utakmicu s klupe, to su rupe koje ne može nitko zakrpati.

Nenadoknadive razlike u motorici

Tada vam ništa ne vrijede ni superzvijezde tipa Roberta Lewandowskog ili Lionela Messija. Razlika je gotovo nenadoknadiva, što se najbolje vidjelo u posljednjih nekoliko okršaja kada je upravo Davies oduševljavao fizičkom moći i zorno demonstrirao Kataloncima kakve su trenutačne razlike između Bayerna i Barcelone.

Dinamovi kandidati za Katar Dinamo ima šest kandidata za Katar, ali dva su već otpala? Moguća su iznenađenja na popisu divider

Kanađanin je čista snaga. Možda i najhitriji nogometaš svijeta s loptom u nogama ili bez nje u ovom trenutku. Barca za njega jednostavno nije imala odgovor.

Izvanserijskom hitrinom u obrani je lako zaustavljao pokušaje dubinskih pasova Barcinih igrača, a u napadu je probijao praktički kako je htio. Podsjećamo da hrvatska reprezentacija na predstojećem Svjetskom prvenstvu u skupini igra protiv Kanade.

Vatreni će morati pripaziti na Daviesa

Vatrena obrana morat će dobro pripaziti na Bayernova sprintera, koji u reprezentaciji ima puno ofenzivniju ulogu. Izbornik Dalić za njega će morati složiti posebnu taktiku. Kako god, Bayern je konstantno bio nadmoćan na bokovi, tu je Barca najviše pucala.

"Mi uđemo u utakmicu s Bellerinom, a oni s Daviesom. Nebo i zemlja", glasili su neki komentari na društvenim mrežama.

Čini se da je i vodstvo Barcelone svjesno problema. Konačno su shvatili da nema revolucije sa zastarjelom tehnologijom. Sport piše da je Joan Laporta osmislio plan kako da se na zimu riješi Piquea i Jordija Albe. Obojica stoje Barcelonu suhog zlata, a na terenu izgledaju nemoćno.

Nevjerojatni ugovori Piquea i Albe

Ugovor im istječe tek u ljeto 2024., a Barca će im do tada morati isplatiti ukupno 145 milijuna eura bruto. Piqeu 80, Albi 65.

Kada se pogledaju te cifre, i to za igrače kojima je zenit davno prošao, ne čudi što je Barca upala u goleme financijske probleme. Dug od milijardu i pol eura čini se kao logična posljedica, a onda je podjednako logičan rezultatski sunovrat.

Laporta ih pokušava nagovoriti da revidiraju ugovore, no njima to ne pada na pamet. Katalonski klub pokušat će ih se riješiti u zimskom prijelaznom roku.

Barca ih navodno namjerava pustiti besplatno, no pitanje je ima li na tržištu klubova koji su im spremni ponuditi barem slične plaće. Teško da ima takvih naivaca, a to znači da će ih Laporta morati još gledati na Camp Nouu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider