Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Analiza Ivice Mede

Dinamo ima šest kandidata za Katar, ali dva su već otpala? Moguća su iznenađenja na popisu

Izbornik Zlatko Dalić objavit će prvi popis za Svjetsko prvenstvo u Katru 9. studenog.

Za manje od mjesec dana počinje Svjetsko prvenstvo, a čak šest igrača Dinama konkurira za odlazak u Katar – Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković, Mislav Oršić, Luka Ivanušec i Josip Mišić.

Sjajnim obranama Livaković je učvrstio svoj status prvog vratara Vatrenih i on je za izbornika Zlatka Dalića neupitan putnik. Petković, Oršić i Šutalo sigurno će imati svoje mjesto na popisu, ali manje je sigurno da će put Katra krenuti Ivanušec i Mišić.

Ivica Medo, kolumnist portala gol.hr komentirao je mogući Dalićev popis za Katar za Dnevnik Nove TV:

Dva igrača Dinama neće u Katar

"Navjerojatnije neće voditi Ivanušeca zbog nedovoljne dobre forme, da ne kažemo loše forme, a Mišića nije ni zvao do sada. Vjerojatno neće biti na popisu za Katar, ali ostavljam mogućnost da se to dogodi. No to je vrlo mala mogućnost. Prije će dobiti šansu na nekom budućem okupljanju".

Oršić je pak redovan na Dalićevim popisima, ali zbog pozicije na kojoj igra, a u koju u reprezentaciji drži Ivan Perišić, ne može očekivati mjesto u početnoj postavi. Sasvim je drugačija situacija sa Šutalom i Petkovićem.

Šutalo je nedavno slovio kao vjerojatan starter na poziciji stopera, u paru s Joškom Gvardiolom. Sjajno je debitirao u dresu reprezentacije u lipanjskim susretima Lige nacija, a visoku je razinu pokazivao i u Dinamu.

Međutim, posljednjih mjesec dana potkralo mu se nekoliko pogrešaka u utakmicama Dinama protiv Hajduka i Milana, ali i na utakmici Hrvatske i Danske.

Tko će biti prvi napadač Vatrenih?

Najviše pozornosti pak privlače napadači, teško je predvidjeti tko bi mogao biti starter. Do sada je prvi Dalićev izbor bio Andrej Kramarić:

"Nitko se tu nije posebno izdvojio, a to je jedan od problema reprezentacije. Bez centrafora je teško napraviti veliki rezultat. Hoće li on ići taktikom da za pojedine utakmice mijenja igrače, to se može spekulirati mjesec, dva prije početka prvenstva, ali kada dođe prva utakmica i taj centrafor, koji bude prvi izbor, zabije gol – njega se više ne mijenja", kaže Medo.

Petković je Dinamov adut, a domaće navijače najviše zabavlja usporedba njegovih i Livajinih brojki.

Prema podacima Sofascora, u svim natjecanjima ove sezone golovi i asistencije su na strani Livaje, 11 golova i osam asistencija naspram Petkovićevih 10 golova i četiri asistencije, ali kada su udarci s bijele točke u pitanju – Petković je nepogrešiv.Ima pet od pet, dok je Livaja zabio dva od četiri penala.

Moguće iznenađenje na jednoj poziciji

Nakon plasmana na Final Four Lige nacije, Dalić je poručio kako popis za Katar ima u glavi, ali od ukupno 26 mjesta, dva bi mogla ponuditi i poneko iznenađenje.

"Pitanje je koga će zvati za drugog zadnjeg veznog, zamjenu za Brozovića. S njim je situacija komplicirana, on će se vjerojatno oporaviti, ali pitanje je u kakvom će stanju biti i što će se dogoditi na prvoj, drugoj utakmici koju odigra", tvrdi Medo.

Prvi popis izbornik Dalić predstavlja 9. studenog, a konačni 14. studenog – dva dana prije posljednje provjere pred Svjetsko prvenstve, utakmice sa Saudijskom Arabijom koju ćete moći gledati na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider