Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki intervju za gol.hr

Dinamov najveći fakin o ključnom problemu Hajduka: "Bez uvrede, prije su imali 6-7 Livaja, a sada…"

U velikom videointervjuu za gol.hr Silvio Marić prokomentirao je trenutačnu situaciju u Hajduku i dao mišljenje koji je najveći problem splitskog kluba…

Silvio Marić bio je ponajveća Dinamova zvijezda 90-ih. Iz Dinama je u velikom transferu prešao u tada vrlo jaki Newcastle. Igrao je još za veliki Porto i Panathinaikos, pa se ponovno vratio u Dinamo i okončao karijeru. Za hrvatsku reprezentaciju upisao je 19 nastupa i s Vatrenima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Jedan je od najomiljenijih „enfant terriblea“ hrvatskog nogometa. Vjerojatno najveći Dinamov fakin posljednjih tridesetak godina. Ljubimac navijača, i ne samo Dinamovih, voljeli su ga i suparnički zbog osebujnog, često neukrotivog karaktera, ali i dječački iskrene duše. Zanimljiv, nekonvencionalan, nadasve duhovit i uvijek spreman na šalu. Na terenu je bio žestok, ali poslovično u granicama fair-playa. Takvog ga pamtimo iz igračkih dana.

Silvio Marić: "Hajduk sada ima samo dva-tri vrhunska igrača"

Kopačke o klin objesio je u ranim tridesetima, prije petnaestak godina. Dugo je bio izvan profesionalnog nogometa, no prije pola godine odlučio je prihvatiti mjesto sportskog direktora Rudeša, ambicioznog zagrebačkog kluba u Supersport Prvoj NL, najvećeg favorita za ulazak u elitni rang hrvatskog nogometa. U međuvremenu je dao ostavku, pa se prije nekoliko tjedana ponovo vratio u Rudeš, ali ovaj put na poziciju glavnog trenera.

Popularni Mara dugo je izbjegavao medijske istupe, no povratkom u nogometnu arenu ponovno je na dispoziciji sedmoj sili. Spremno je pristao na poduži videointervju za gol.hr. I dalje je silno duhovit, ali ipak osjetno ozbiljniji nego kada je bio igrač, što je i logično s obzirom na to da vrijeme radi svoje, a trenerski posao je nešto posve drugo.

Tijekom igračke karijere Silvio Marić imao je priliku u dresu Dinama sudjelovati u brojnim derbijama protiv Hajduka, koji su bili posebno vrući 90-ih, a za gol.hr prokomentirao je, među ostlaim, i trenutačnu situaciju u splitskom klubu.

Jeste li na startu sezone očekivali više od Hajduka? Nakon kraja prošle sezone postojale su indicije da bi mogao ostvariti veći pritisak na Dinamo.

„Pa i ne, poznajem ekipu Hajduka, pratim ih pozorno i moram biti iskrene i reći da je Hajduk u prošlosti uvijek imao 6-7 vrhunski igrača, i to tipa Livaja, onda je Hajduk imao moć. Međutim, sada tamo imaju praktički dva-tri igrača koji rade nekakvu razliku. Ovi ostali su OK, da ne vrijeđam igrače, no to nije kvaliteta koju bi Hajduk htio."

"Hajduk bi našao novac, ali mora napraviti dobro kadroviranje" 

Marić pojašanjava:

"Naša liga više nije slaba, ima dosta teških utakmica, nezgodnih ekipa za koje moraš imati dobru momčad da bi u gostima pobjeđivao. Uz organizaciju kluba, uz čelnike i predsjednika, za kojeg čujem da je kompetentan, da je fajter i zna posao, uz fantastične navijače koji ih nose, stvarno je nemoguće kako pune stadion, e, sad, trebali bi imati i kvalitetnu momčad da uđu u borbu s Dinamom.“

A to nije lako… Treba i dosta novca.

„Pa čak bi novce i našli, financijski bi oni to pokrili. Oni moraju napraviti dobro kadroviranje. Ljudi koji odlučuju o pojačanjima moraju naći igrače koji su kvalitetni, ali na razini koju zahtjeva Hajduk. Ne govorim o nivou Varaždina, Rudeša, Gorice… Kad dovedete dva pojačanja u Goricu, to su super igrači. Kad takve dovedete u Osijek ili Rijeku, to su prosječni igrači. Moraju naći adekvatno pojačanje za Hajduk. Igrača koji radi prevagu i može napraviti rezultat koji se očekuje.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider