Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što su dosad radili

Sezona pred vratima: Koga su dosad doveli Rijeka, Dinamo i Hajduk

Nakon manje od mjesec i pol dana pred nama je nova sezona prve HNL.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći trojac iz prošle sezone Rijeka, Dinamo i Hajduk nije previše mijenjao fizionomije momčadi. Rijeka je prodala ponajboljeg igrača Franka Andrijaševića, ali u taboru prvaka sve je spremno za napad na Ligu prvaka.

Matjaž Kek je potpisao novi ugovor i nakon nekoliko dana odmora od prošle sezone poveo momčad na nove pripreme u Kranjsku goru. Generalna proba za euro nastupe završila je pobjedom protiv Celja 5:1.

"Liga prvaka je za sve nas kao da kažemo da će Rijeka igrati na svjetskom prvenstvu, a nije nacionalni tim'', kaže predsjednik Rijeke Damir Mišković.

Rijeka je dovela Hebera, Gomelta, Đokovića, Punčeca a novo staro ime je Zoran Kvržić. Otišao je ponajbolji igrač Franko Andrijašević, a u svlačionici nisu ni Tomasov, Vizinger ni Bezjak.

Ipak, najveće pojačanje je ostanak Keka.

"Dogovor je dogovor i tu nema, što se mene tiče, prekršiti ili neispoštovati. Hvala na povjerenju'', poručuje Kek.

Čeh zasad najzvučnije pojačanje Dinama

Dinamo je na pripremama slavio protiv Mure i Vorskle a poražen je od Tosnog i Slovačkog. Prvenstvo otvara s Istrom, a u europske utakmice se uključuju u 3. pretkolu europske lige krajem srpnja.

Čeh Lecjaks, Rahmani, te povratnici Fernandes i Musa su na raspolaganju Petevu. Otišli su Schildenfeld, Šitum, Perić, Machado i Goncalo.

Čeh iz Young Boysa je najzvučnije pojačanje.

''Čim mi je menadžer ponudio opciju da dođem u Dinamo, nisam dvojio. Znam da je Dinamo najveći klub u Hrvatskoj. Znam da igra stalno skupine Lige prvaka ili Europske lige i za mene je ovo bila sjajna prilika.''

Hajduk doveo nekoliko stranih igrača

Hajduk je u posljednjoj utakmici priprema slavio protiv Krškog 2:0. Bili su doveli nekoliko zanimljivih stranih igrača uoči sudara s Levskim 13. srpnja u Dugopolju.

Fomitchow, Radošević, Borja Lopez, Pešić, Šehić, Kovačević i Carbonieri su novi u svlačionici Bijelih.
Otišli su Bencun, Jefferson, Ćosić i Terziev. Borja Lopez je na Poljud sletio iz Barcelone B.

"Za mene je dolazak ovdje jedno novo iskustvo i za sada se osjećam izvrsno. Sretan sam što sam postao dio ovog kluba. Trener i sportski direktor ispričali su mi sve o klubu, o ligi i zapravo jedva čekam početak sezone."

Travnjak je s Poljuda, zbog petog izdanja glazbenog festivala Ultra, maknut i trava je postavljena na pomoćni teren. Novi sloj travnate podloge stiže idući tjedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider