Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo ostao na klupi

Čudesna utakmica u Torinu: Juve vodio 3:0, Napoli se vratio u 15 minuta pa uslijedio šok

U derbiju 2. kola talijanskog nogometnog prvenstva, okršaju prvaka i doprvaka Juventus i Napoli su odigrali sjajnu utakmicu, a na koncu je slavio Juve s 4-3 autogolom Kalidoua Koulibalyja u sudačkoj nadoknadi.

Slavlje Juventusa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Torinska Stara dama je 25 minuta prije kraja utakmice vodila s 3-0, Napoli se čudesno vratio postigavši tri gola u razmaku od 15 minuta, a potom nevjerojatnim autogolom u sudačkoj nadoknadi ostao bez svega.

Nažalost, hrvatski napadač Mario Mandužukić utakmicu je pratio s klupe za pričuve, dok je Marko Pjaca još uvijek izvan stroja zbog ozljede.

Juventus je poveo u 16. minuti preko Danila, a samo tri minute kasnije Gonzalo Higuain je zabio za 2-0. Kada je Cristiano Ronaldo u 62. minuti povisio na 3-0 činilo se kako je priča gotova. Međutim, gosti su se velikim preokretom vratili u svega 15 minuta.

Kostas Manolas je u 66. minuti smanjio na 1-3, a dvije minute kasnije Rodrigo Lozano je vratio goste u život zabivši za 2-3. Sjajnu igru Napoli je okrunio izjednačenjem u 81. minuti, a pogodak je zabio Giovanni Di Lorenzo.

Roberto Firmino i Sadio Mane (Foto: AFP) Kloppov Liverpool srušio klupski rekord i postigao nešto što nije viđeno 59 godina divider

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Koulibaly je u sudačkoj nadoknadi svladao vlastitog vratara Alexa Mereta za pobjedu Juventusa. Miralem Pjanić je ubacio iz slobodnog udarca, a Koulibaly nespretno zakucao loptu u vlastiti mrežu.

Juve je ovom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici sa šest bodova.

U drugom subotnjem ogledu Milan je na San Siru pobijedio Bresciju sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Hakan Calhanoglu u 12. minuti.

Preostalih sedam utakmica na rasporedu je u nedjelju, a najviše pažnje privlači rimski derbi između Lazia i Rome.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider